Foodlingo 2011

Het is zelf al een prachtig woord; foodlingo. Het staat voor nieuwe culinaire begrippen, die foodtrendwatcher Marjan Ippel graag voor ons uitlegt. En voor de derde keer op rij wordt het mooiste foodlingo gekozen. En helemaal van deze tijd is de verkiezing: woorden kun je via twitter nomineren en daarna kan je ook via deze weg stemmen op het woord van jouw voorkeur.

Welk woord vertegenwoordigt het beste de culi-tijdgeest van 2011? Vorig jaar was het slow coffee. Wat is het nu? Zelfworster? Sluipsuiker? No-waste-beest? Bonenestafette? Foodhunting? 

Het is maar een kleine greep uit de inzendingen tot nu toe. Want dat is nieuw aan de verkiezing dit jaar, er is ook een publieksprijs. Tot a.s. maandag kan je woorden voordragen en daarna kan er gestemd worden. Via twitter dus (zie hieronder).

Fauxlingo
En naast het foodlingo is er ook fauxlingo. Dat is de term die “een faux pas maakt”. Een paar van de genomineerde woorden zijn: h’eerlijk, dreumesmelk en kinderballetjes.

Publieksprijs
De jury bestaande uit Marjan zelf, Ronald Nijs van Zestz en een nog geheim (of onbekend?) jurylid. Maar nieuw bij deze derde editie is de publieksprijs. Ook jij kunt straks je stem uitbrengen. Maar eerst vragen we je om je favo foodlingo & fauxlingo van dit jaar te nomineren via Twitter.

Hoe nu verder?
Heel simpel: Tweet t/m maandag middernacht je foodwoord naar @nijs of @talkinfood. En gebruik daarbij de hashtag #foodlingo11 of #fauxlingo11. Hier meer info en een overzicht van de genomineerde woorden.

-

Lees ook:Foodlingo bijbel
Lees ook:Gastroseksueel woord van het jaar 2008?
Lees ook:Tussenstand Kookboek van het Jaar 2010
Lees ook:Kookboek van het Jaar-verkiezing
Lees ook:Verkiezing Kookboek van het jaar 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>