Rubriek: Elders op het internet

elders op het internet

Win een kookworkshop aubergine

Ben jij ook zo dol op aubergines en wil je er nog meer over leren in een heuse aubergineworkshop? Doe dan mee met de fotowedstrijd van www.aubergine.nl. Daar staan 16 lekkere recepten met aubergines, maar die foto’s die erbij staan mogen wel wat mooier. Dus kook het gerecht, maak er een mooie foto van en maak

Lees verder...

Nieuwe restaurantsite restaurant.nl

Op vele manieren kan je je mening over een restaurant op het internet kenbaar maken, maar nu is er weer eentje bijgekomen: restaurant.nl (prachtige url!). Deze site komt tegemoet aan een veel geuite klacht dat zomaar iedereen zijn mening over een restaurant kan geven, waardoor een objectief oordeel soms niet gekregen kan worden. Volgens het persbericht doet

Lees verder...

Paul McCartney wil vegetarische maandag

Popster en ex-Beatle Paul McCartney, bekend vegetariër, heeft iets nieuws gevonden om zich voor in te zetten: Meat-Free-Monday! De belangrijkste boodschap is dat hij wil dat de Britse bevolking iedere week minimaal 1 dag geen vlees eet. Daarmee zal de CO2-uitstoot afkomstig uit de vleesproduktie aanzienlijk verminderd worden, hetgeen ons allemaal ten goede komt. En hij

Lees verder...

Win een Boretti buitenkeuken

De zomer komt er weer aan, en dan is niets lekkerder dan buiten eten. Maar tegenwoordig kan je ook heerlijk buiten koken. Op je barbecue, maar ook op je buitenkeuken! En als je deze laatste nog niet hebt, koop dan een kookboek bij BOL.com en maak kans op een buitenkeuken van Boretti ter waarde van

Lees verder...

De Vegetarier is online

Gisteravond ging in Delft de website van de nieuwe vegetarische community devegetarier.nl online. Initiatiefneemster Antoinette Hertsenberg sprak over haar beweegredenen om vegetariër te worden. En ze vertelde over paar ontdekking van het succesvolle boek Vegeterranean, en natuurlijk ook over haar eigen bundeling van recepten in De dunne vegetariër. Dat niet minder succesvol is. Ook had ze

Lees verder...

Klimaatweegschaal: hoe milieu(on)vriendelijk eet jij?

Je zult er inmiddels vast wel iets over gehoord hebben: wat we ook eten, het heeft invloed op het klimaat. Sommige produkten worden van heinde en verre ingevlogen, vlees is al helemaal not done, vissen worden in hun voortbestaan bedreigd, en natuurlijk heeft ook onze manier van bewerken invloed. Iets rauw eten kost nu eenmaal

Lees verder...

Test: hoe fair is jouw eten?

Eerlijk eten, je hoort er de laatste tijd veel over. Eerlijk kan op verschillende manieren. Zo is er erlijk voor jezelf, door verse en mooie produkten te gebruiken. Er is eerlijk voor het milieu, door produkten die geen grote aanslag op onze omgeving plegen te gebruiken. En er is eerlijk voor de producent, die een faire prijs krijgt voor

Lees verder...

Thuis op drie sterrenniveau koken

Voor diegenen die thuis hun gasten willen imponeren moeten in september de website MNUweb in de gaten houden. Daar kan je dan de Mnu-box bestellen waar je je thuis een driesterrenmaaltijd kan samenstellen. Slechts 20% van de maaltijd hoef je dan nog maar zelf te doen. Dat meldt Misset Horeca.    

Lees verder...

Koken uit kookboeken

Uitgeverij Kosmos geeft veel leuke kookboeken uit, onder andere die van Jamie Oliver. En nu hebben ze uit al die boeken nog eens de leukste recepten gekozen om jou te inspireren voor je dagelijkse maaltijd.

Lees verder...

De nieuwe viswijzer is uit!

Vandaag start de Week van de Zee dat als thema ‘goede vis’ heeft. Een mooi moment om de nieuwe VISwijzer uit te brengen, nietwaar? In de VISwijzer kun je heel eenvoudig aflezen of een vis verantwoord wordt gevangen of gekweekt. Krijgt de vis groen, dan kan je ‘m prima eten, bij oranje staat ‘liever niet’

Lees verder...

Ferran Adria was in Nederland

Helaas was ik er gister niet bij. Maar gelukkig is er twitter en zijn er blogs. Dus – als ik niet een andere leuke bezigheid had gehad – dan had ik me gedurende de hele avond op de hoogte kunnen stellen van wat Ferran Adria te vertellen had.   

Lees verder...

Foodbloggers maken van Koninginnedag een culinair feest

De ideeën voor het enige Nederlandstalige foodlogevent blijven maar vloeien. De afgelopen maanden werden alle Nederlandstalige foodbloggers opgeroepen om te koken met alcohol, om onbekende culinaire oorden te verkennen en om hun favoriete familierecepten prijste geven. En ook voor april is er weer een leuk uniek thema verzonnen. De foodbloggers worden opgeroepen om van Koninginnedag een waar culinair festijn

Lees verder...

Foodbloggers koken met alcohol

Iedere maand promoot ik het foodlogevent door er hier op koken.blog extra aandacht te besteden. Nadat de verzamelde foodbloggers in februari op reis gingen naar culinair onbekende oorden (zie hier het eindverslag), gaan ze in maart koken met alcohol. Gastvrouwen zijn Ivonne en Femke op het mij onbekende weblog Excellent-eten.

Lees verder...