Kerstmenu: hier vind je de recepten

In september kwam al de eerste bezoeker hier op koken.blog.nl binnen op de zoekterm ‘Kerstmenu’. Ik vond het wat vroeg, maar sommigen zijn er blijkbaar graag vroeg bij. Inmiddels is het het meest gebruikte zoektermen om op dit culinaire blog terecht te komen. Dat zal na 27 december wel weer anders zijn!

Maar, en nu ga ik misschien iets heel raars zeggen,

ik zou zelf nooit op het zoekwoord kerstmenu zoeken! Je moet maar net het geluk hebben dat een leuk en passend recept in combinatie met dit woord op één internetpagina staat. Heeft iemand een mooi gerecht online gezet, maar niet met het woord Kerstmenu erbij, dan zal je het nooit tegenkomen! En dat zou toch jammer zijn, nietwaar?
En datzelfde geldt natuurlijk ook voor andere zoekwoorden als Kerst, kerstmaaltijd, kerstlunch, kerstbrunch en kersttoetje*.

Natuurlijk is het wel handig, om kerstmenu te gebruiken om inspiratie op te doen. Maar leuker lijkt het mij om daar zelf eens over na te denken. Verzin een thema waar je iets mee kan (hier geef ik een aantal leuke suggesties, waarbij je genoeg inspiratie op zult doen!), bedenk daar wat ingrediënten en gerechten bij. En ga dan pas op zoek naar recepten.

Wil je bijvoorbeeld een soep met knolselderij, zoek dan op deze woorden of op knolselderij. Google vindt er genoeg voor je, en daaruit kan je weer genoeg inspiratie opdoen om een leuk gerecht te maken. Lees er een paar door en ga op zoek naar dat recept dat voor jou speciaal genoeg is om met Kerst op tafel te zetten. Het recept voor knolselderijsoep hier op koken.blog.nl kan je wel vinden met het zoekwoord Kerstmenu erbij, maar deze heerlijke pompoensoep bijvoorbeeld weer niet. En zo geldt het natuurlijk ook voor andere culi-sites en recepten.

En denk ook hieraan. Niet alleen wat je zelf lekker vindt en kunt klaarmaken is belangrijk, ook de (di)eetwensen van  je gasten (denk aan de kinderen!). En hier vind je nog tips voor de opbouw van het Kerstmenu, tips voor de wijn-spijscombinatie, en de beste tips voor de voorbereidingen. Zoek rechtsboven op deze pagina op “Kerstmenu” voor kant-en-klare tips van de menu’s van vorige jaren.

* Ik ben benieuwd hoeveel mensen op dit woord deze pagina zullen vinden ;-)

Lees ook:Kerstmenu: laat je inspireren
Lees ook:Kerstmenu: zo maak je het
Lees ook:Kerstmenu uit kookboeken
Lees ook:Vegetarisch Kerstmenu
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van topkoks (3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>