Recept Oranje tompoes

oranje tompoesHet zal je niet zijn ontgaan: deze week is het Koninginnedag. Lekker zwieren over de kermis, naar koopjes struinen over de vrijmarkt of gewoon lekker genieten van een dagje vrij. En genieten van een oranjetompoes.
Want kan het Hollandser? De tompoes, het gebakje van bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur? Ik denk het niet. Dus daarom beginnen we deze oranjeweek op koken.blog met deze oranje tompoes. En daarvoor maken we geen gebruik van die pakjes die wij vroeger thuis wel eens hadden, met die lange dikke bladen van hard en droog bladerdeeg, een bakje met room en glazuur van een poedertje dat je met water moest aanlengen. Nee, je kan hem best helemaal zelf maken.

Deze oranje tompoes, ook wel geschreven als tompouce, maak je gewoon met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg uit de supermarkt. Want zelf maken is haast niet te doen. De gele room, ofwel de banketbakkersoom (crème pâtissière) maak je heel eenvoudig zelf. In dit recept wordt de room gebonden met allleen eidooiers, maar je kunt ook een pakje custard gebruiken. Kijk dan even hier op dit koksforum voor de verhoudingen en receptuur. Terwijl de banketbakkersroom staat af te koelen, bak je alvast de velletjes bladerdeeg krokant en maak het je het glazuur. En dan is het een kwestie van stapelen en smullen maar!

Deze week staat koken.blog in het teken van oranje vanwege Koninginnedag. Naaste deze oranje tompouce maken we ook een heel menu in het oranje en drinken we een feestelijke oranje Koninginnecocktail.

Zoek je nog meer oranje gekleurde recepten? Vanwege het Europees Kampioenschap heeft koken.blog ook de allerleukste oranje snacks voor tijdens de voetbalwedstrijden verzameld. Wat dacht je van zelfgemaakte oranje chips met een oranje dipsaus? Dippen kan je ook met deze toastjes gemaakt van pitabrood in een verassende mediterane worteldip. Of ga je liever voor een gezonde snack, zoals een zalmsalade of deze oranje groentedippers. Of maak deze oranje gevulde abrikozen of dit gevulde zalmrolletje. Iets meer werk is deze oranje Zwitserse koek, maar die dan weer wel lekker voor bij de koffie.

Lees ook:Recept Koninginnedag cocktail
Lees ook:De abdicatie van de oranje tompouce
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Oranje Zwitserse koek
Lees ook:Recept Oranje menu voor Koninginnedag
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>