Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes

Ik hoor al geluiden dat mensen vanavond liever naar Italië tegen Frankrijk zullen gaan kijken, dan naar de verrichtingen van het Nederlands elftal tegen Roemenië. Hoor jij net als ik tot die laatste groep, dan kan je jezelf verwennen met deze heerlijke snack. Ook deze is eenvoudig en snel te maken.

GEVULDE ZALMROLLETJES

Ingrediënten:
* pakje gerookte zalm
* 100 gr roomkaas, bijv. Mon Chou
* (verse) bieslook, peper, zout

Bereidingswijze:
Knip met een schaar de bieslook in kleine stukjes. Houd als je dat wilt een paar lange sprieten over, het liefst zoveel als je zalmplakjes hebt.
Meng de roomkaas met de fijngesneden bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Leg met twee lepels wat van het bieslook-roomkaasmengsel op een plakje zalm en rol deze op. Zet het rolletje vast met een cocktailprikker of bindt er een stengel bieslook omheen.

Ik zei toch dat het eenvoudig was?

Vanwege het Europees Kampioenschap is ook koken.blog in oranje gekleurde sferen. Deze weken zullen er allerlei lekkere (oranje) snacks voor tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Italië (vandaag 9 juni), Frankrijk (vrijdag 13 juni), Roemenië (dinsdag 17 juni) en de kwartfinale tegen Rusland (21 juni) op koken.blog verschijnen. Als je op zoek bent naar een gezonde snack, denk dan eens aan een zalmsalade of deze oranje groentedippers. Iets minder gezond, maar zeker zo lekker is het om zelf oranje chips te maken, met natuurlijk een oranje dipsaus. Of maak deze oranje gevulde abrikozen. Iets meer werk is deze oranje Zwitserse koek, maar die dan weer wel lekker voor bij de koffie. 

Een compleet oranje menu gaven we je al met Koninginnedag, evenals het recept voor een oranje cocktail en een oranje tompoes.

Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde abrikoos
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Oranje Zwitserse koek
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels
Lees ook:Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip
Lees ook:Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes

  1. Pingback: Een kleurrijk Kerstmenu | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>