Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels

En voor de laatste keer deze week een echt oranje gekleurd recept. Ik heb het meerdere malen gemaakt en iedere keer waren mensen verrast door de smaak van deze worteldip met triangels van een pitabroodje.

Je kookt wat winterpeen gaar en pureert dat dan met knoflook, beetje sambal, korianderzaad en komijnzaad, citroensap en olijfolie tot een smeuiige dip. Intussen halveer je de pitabroodjes zo dat je de twee helften scheidt. Deze besmeer je met hetzelfde mengsel en dan snijd je de schijven in 6 of 8 puntjes. Deze leg je op een bakplaat en bak je in een hete oven van ca 200 graden of onder een grill goudbruin en krokant. En dan is het dippen maar!
Lees hier de precieze hoeveelheden van de ingrediënten en de bereidinswijze van deze worteldip met pitatriangels nog maar eens op je gemak na.

Vanwege het Europees Kampioenschap is ook koken.blog in oranje gekleurde sferen. Deze weken zullen er allerlei lekkere (oranje) snacks voor tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Italië (vandaag 9 juni), Frankrijk (vrijdag 13 juni), Roemenië (dinsdag 17 juni) en de kwartfinale tegen Rusland (21 juni) op koken.blog verschijnen. Als je op zoek bent naar een gezonde snack, denk dan eens aan een zalmsalade of deze oranje groentedippers. Iets minder gezond, maar zeker zo lekker is het om zelf oranje chips te maken, met natuurlijk een oranje dipsaus. Of maak deze oranje gevulde abrikozen of dit gevulde zalmrolletje. Of je maakt deze Zwitserse oranje koek voor bij de koffie.

Een compleet oranje menu gaven we je al met Koninginnedag, evenals het recept voor een oranje cocktail en een oranje tompoes.

Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Oranje Zwitserse koek
Lees ook:Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde abrikoos
Lees ook:Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>