Recept EK voetbal Oranje snack: Oranje Zwitserse koek

Afgelopen week verklapte ik al dat oranje de meest populaire zoekterm is om op koken.blog terecht te komen. Tussen de zoektermen zag ik gister ook deze staan:

paragnost wordt oranje euro 2008 kampioen

Tja, ik ben geen paragnost en zou het niet weten. 'Onze' jongens spelen er goed genoeg voor, maar of ze het tot het einde vol kunnen houden, zullen we moeten afwachten.
Wat ik wel weet is dat ik deze week nog aandacht zal besteden aan oranje gekleurde recepten. Nu geen snack, maar wat lekkers voor bij de koffie. Want niet iedereen zit al om kwart voor negen aan het bier.

En heel toepasselijk komt deze oranje lekkernij uit het gastland voor Oranje, Zwitserland.
Het recept belooft een luchtige koek, waarvoor je de eiwitten apart van de dooiers verwerkt. De eidooiers klop je met suiker schuimig, dan meng je alle ingrediënten, maar niet de eiwitten, erdoor. In een andere schaal klop je de eiwitten luchtig en die spatel je dan voorzichtig door het beslag. En heus, het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt best mee. Lees hier het hele recept maar eens na.

Vanwege het Europees Kampioenschap is ook koken.blog in oranje gekleurde sferen. Deze weken zullen er allerlei lekkere (oranje) snacks voor tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Italië (vandaag 9 juni), Frankrijk (vrijdag 13 juni), Roemenië (dinsdag 17 juni) en de kwartfinale tegen Rusland (21 juni) op koken.blog verschijnen. Als je op zoek bent naar een gezonde snack, denk dan eens aan een zalmsalade of deze oranje groentedippers. Iets minder gezond, maar zeker zo lekker is het om zelf oranje chips te maken, met natuurlijk een oranje dipsaus. Of maak deze oranje gevulde abrikozen of dit gevulde zalmrolletje 

Een compleet oranje menu gaven we je al met Koninginnedag, evenals het recept voor een oranje cocktail en een oranje tompoes.

Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels
Lees ook:Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde abrikoos
Lees ook:Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>