Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip

Vanavond speelt het Nederlands elftal haar tweede wedstrijd op het Europees Kampioenschap tegen Frankrijk. En dat vraagt weer om leuke snacks voor tijdens de wedstrijd. Om de stilte hier op koken.blog van de afgelopen week een klein beetje goed te maken, geef ik je twee recepten en een paar kant-en-klare tips.

Oranje salade van zalm
Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om een bakje kant-en-klare zalmsalade uit de supermarkt mee te  nemen, maar zelf maken is eigenlijk net zo snel en heel eenvoudig. Zeker als je zalm uit een blikje neemt. Meng deze met een fijngesnipperd sjalotje, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, een drupje tabasco, peper en zout. En serveer het met toastjes of als je de Fransen tussen je kiezen wilt vermorzelen: stokbrood.

Gezonde dip
Of je deze gezonde snack kunt maken hangt een beetje af van het assortiment van je groentejuwelier. Heeft hij of zij oranje bloemkolen, oranje paprika’s en bospeen, dan kan je deze in hapklare brokjes snijden, eventueel aan een spies rijgen en serveren met een lekkere dipsaus. Bijvoorbeeld de oranje dipsaus waarvoor ik je afgelopen week het recept gaf. Voor een gezondere variant vervang je de mayonaise (gedeeltelijk) door fritessaus of yoghurt of kwark.

En tot slot nog wat kant-en-klare tips. Zet oranje gekleurde drankjes op tafel. Bij de vruchtensappen kan je dan bijvoorbeeld kiezen voor sinaasappelsap en allerlei varianten waarin bijvoorbeeld oranje vruchten zoals mandarijnen, perziken, abrikozen of mango’s zitten. Een kaasje met een oranje schil is port salud. De schil eet je niet op, die is van plastic, maar die is wel erg oranje van kleur en zal je helemaal in de juiste stemming brengen!

Vanwege het Europees Kampioenschap is ook koken.blog in oranje gekleurde sferen. Deze weken zullen er allerlei lekkere (oranje) snacks voor tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Italië (vandaag 9 juni), Frankrijk (vrijdag 13 juni), Roemenië (dinsdag 17 juni) en de kwartfinale tegen Rusland (21 juni) op koken.blog verschijnen. Als je op zoek bent naar een gezonde snack, denk dan eens aan een zalmsalade of deze oranje groentedippers. Iets minder gezond, maar zeker zo lekker is het om zelf oranje chips te maken, met natuurlijk een oranje dipsaus. Of maak deze oranje gevulde abrikozen of dit gevulde zalmrolletje. Iets meer werk is deze oranje Zwitserse koek, maar die dan weer wel lekker voor bij de koffie. 

Een compleet oranje menu gaven we je al met Koninginnedag, evenals het recept voor een oranje cocktail en een oranje tompoes.

Lees ook:Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus
Lees ook:De tips voor een geweldige oranje avond
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Oranje Zwitserse koek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>