Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde abrikoos

'Oranje' was de afgelopen week met stip de meest gebruikte zoekterm op om dit culinaire blog terecht te komen. Daarom voor diegenen die er maar niet genoeg van krijgen, staat ook deze week koken.blog in het teken van de zegetocht van het Nederlands elftal. De snack van vandaag is een gevulde abrikozen.

Hiervoor gebruik je gedroogde abrikozen. Deze moet je wel enige tijd laten wellen in kokend water, zodat ze zachter en dus lekkerder worden. Sommige zeggen dat je ze een hele nacht in water moet laten staan, anderen houden het op 10 minuten in kokend water.
De blauwe schimmelkaas in het recept wordt in smaak wat verzacht door de roomkaas. Je kunt hiervoor ook Magor/Gormas nemen, dat is een kant-en-klaar mengsel van Gorgonzola en Mascarpone. Houd je helemaal niet van blauwschimmels, neem dan geitenkaas. Deze hoef je niet te mengen met roomkaas.

GEVULDE ABRIKOOS

Ingrediënten:
25 gedroogde abrikozen (of perzikken, als je daar makkelijker aan kunt komen)
50 gr blauwe schimmmelkaas (Roquefort, Dana blue, Gorgonzola)
50 gr verse roomkaas (bijv. Mon Chou)
25 plakjes ontbijtspek (of 13 lange plakken)

Bereidingswijze:
Laat de abrikozen wellen, zie hierboven.
Meng de blauwschimmel met de verse roomkaas en breng eventueel op smaak met peper. Zout zal niet nodig zijn omdat de blauwe kaas van zichzelf behoorlijk zou kan zijn.
Snijd de gewelde abrikozen voorzichtig open, zodat een soort pakketje ontstaat en vul deze met het roomkaasmengsel.
Wikkel de abrikozen in de ontbijtspek.
Bak de abrikozen in wat roomboter tot de ontbijtspek mooi bruin ziet of rooster ze in ca. 10 minuten in een oven van 200 graden.

Vanwege het Europees Kampioenschap is ook koken.blog in oranje gekleurde sferen. Deze weken zullen er allerlei lekkere (oranje) snacks voor tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Italië (vandaag 9 juni), Frankrijk (vrijdag 13 juni), Roemenië (dinsdag 17 juni) en de kwartfinale tegen Rusland (21 juni) op koken.blog verschijnen. Als je op zoek bent naar een gezonde snack, denk dan eens aan een zalmsalade of deze oranje groentedippers. Iets minder gezond, maar zeker zo lekker is het om zelf oranje chips te maken, met natuurlijk een oranje dipsaus. Of maak deze oranje gevulde abrikozen of dit gevulde zalmrolletje. Iets meer werk is deze oranje Zwitserse koek, maar die dan weer wel lekker voor bij de koffie. 

Een compleet oranje menu gaven we je al met Koninginnedag, evenals het recept voor een oranje cocktail en een oranje tompoes.

Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Oranje Zwitserse koek
Lees ook:Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus
Lees ook:Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde abrikoos

  1. Edith Dourleijn

    Misschien moet ik dit recept dan maar indienen om die fondue-pan bij jullie te winnen ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>