Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus

Afgelopen weekend begon het EK Voetbal, en vanavond voetbalt het Nederlands eftal haar eerste wedstrijd. Tegen Italië. Met Koninginnedag gaf ik je al recepten voor een heel oranje menu voor het avondeten. Maar met een bord op schoot, dat hoeft de komende drie wedstrijden van het Nederlands elftal niet, omdat ze alle avonden om 20.45 uur beginnen. Daarom zal ik je deze week recepten en tips geven voor oranje snacks voor tijdens de wedstrijd. En laten we beginnen met een makkelijk recept. Voor oranje chips met een oranje dipsaus.

ORANJE DIPSAUS

ingrediënten:
4 el mayonaise
2 el tomatenketchup
1 el paprikapoeder
1 el geelwortel (koenjit)
peper en zout

bereidingswijze:
Meng alles goed door elkaar. Als het sausje nog te rood is, voeg je wat meer geelwortel toe. En is het nog te geel, voeg dan iets meer paprikapoeder toe tot je een mooi oranje sausje hebt.

ORANJE CHIPS

ingredïënten:
1 of 2 winterpenen
friteuse

bereidingswijze:
Verwarm het vet in je frituurpan tot 180 graden.
Schil de wortels. 
Schaaf in de breedte of lengte, net wat je leuk vindt, dunne plakjes wortel met behulp van een kaasschaaf of mandoline. Dep de plakjes goed droog.
Frituur de plakjes wortel in een paar minuten krokant, laat ze uitlekken en strooi er wat zout over.

Geen tijd, geen zin of durf je het niet aan? Neem dan kant-en-klare paprikachips, die zijn soms behoorlijk oranje en koop cocktailsaus uit een potje.

Vanwege het Europees Kampioenschap is ook koken.blog in oranje gekleurde sferen. Deze weken zullen er allerlei lekkere (oranje) snacks voor tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Italië (vandaag 9 juni), Frankrijk (vrijdag 13 juni), Roemenië (dinsdag 17 juni) en de kwartfinale tegen Rusland (21 juni) op koken.blog verschijnen. Als je op zoek bent naar een gezonde snack, denk dan eens aan een zalmsalade of deze oranje groentedippers. Iets minder gezond, maar zeker zo lekker is het om zelf oranje chips te maken, met natuurlijk een oranje dipsaus. Of maak deze oranje gevulde abrikozen of dit gevulde zalmrolletje. Iets meer werk is deze oranje Zwitserse koek, maar die dan weer wel lekker voor bij de koffie. 

Een compleet oranje menu gaven we je al met Koninginnedag, evenals het recept voor een oranje cocktail en een oranje tompoes.

Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes
Lees ook:De tips voor een geweldige oranje avond
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Worteldip met pitatriangels
Lees ook:Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip
Lees ook:Recept EK voetbal Oranje snack: Oranje Zwitserse koek

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recepten EK Voetbal-snacks: oranje chips met oranje dipsaus

  1. Pingback: Pays-Bas : Manger néerlandais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>