Na de slasoep en de slapakketjes weer een ‘gewoon recept’ met sla. Maar dan natuurlijk toch net even anders. In deze salade wordt namelijk nectarine gecombineerd met parmaham. Het zoute van de ham gaat fijn samen met het zoete van de nectarine. Die combinatie ken je natuurlijk al met meloen, maar probeer deze eens. Lekker als maaltijdsalade of op een buffet.
Degenen die de salade verzonnen noemen het ‘een hoogst damesachtige lunchsalade’.
En waarom ze deze zo noemen, dan lees je na in de Culinaire kalender van Onno Kleyn en Karin Luiten. Daarover hier meer!
Salade met nectarine, parmaham en munt
Voor 4 personen
Ingrediënten:
* 6 nectarines
* 8 plakjes parmaham
* 2 handjes veldsla
* paar takjes verse munt
* 1 dl olijfolie
* 2 el wittewijnazijn
* 1 el honing
Bereidingswijze:
Verdeel de veldsla over vier borden. Verwijder indien nodig eerst de worteltjes. Haal de pitten uit de nectarines en snijd ze in kwarten en leg ze op de sla.
Drapeer de ham er losjes tussen. Hou 12 blaadjes munt apart en hak de rest fijn.
Klop een lobbige vinaigrette van azijn, honing, versgemalen peper en zout en de olie (zoals hier beschreven staat). Roer de fijngehakte munt erdoor.
Sprenkel de vinaigrette over de salade en garneer met de achtergehouden muntblaadjes.
—
Meer lekkere recepten vind je in de rubriek Recepten.
Lees ook:Culinaire kalender 2011
Lees ook:Culinaire (scheur)kalender
Lees ook:De Culinaire kalender 2010
Lees ook:Wees er snel bij: Culinaire kalender 2014
Lees ook:Leren schrijven over eten en drinken
Pingback: Culinaire kalender 2011 | Koken