Wees er snel bij: Culinaire kalender 2014

Het einde van de zomer kan een verwarrende tijd zijn voor lekkerbekken. Aan de ene kant moet je de afschuw uitspreken over het feit dat de pepernoten al weer in de winkels liggen. Aan de andere kant moet je je naar de winkel snellen voor het eerste Sinterklaas- of Kerstcadeau. Eind augustus ligt namelijk de Culinaire kalender 2014 van Onno Kleyn & Karin Luiten al in de winkel.

Eerder schreef ik al “De kalender die vaak al uitverkocht is voordat je ook maar op het idee bent gekomen om een scheurkalender voor het komende jaar te kopen, die ja!” En voor 2014 ligt ie dus al voor je klaar! Hup rennen, dus!

Ik weet niet hoe jij dat doet met kalenders, maar ik kan me niet beheersen en blader altijd direct door naar mijn eigen verjaardag. Gelukkig een recept! Voor rodecurrypasta. En een paar dagen laten blijkt Tatjana Simic een heel zinnige uitspraak te hebben gedaan over het doden van dieren.

“Ik zal geen wesp, geen spinnetje, geen mug doodmaken. Wat moet ik met een mug? Gebakken muggenruggetje van maken? Ik geloof dat de mens van nature een vleeseter is. Om te overleven mag je een dier doden. Niet omdat hij zo vervelend zoemt of omdat je er bang voor bent.”

Lezersvragen, bijzondere uitspraken, kleine dispuutjes tussen de schrijvers, culinaire mythes, leuke keukenvragen en snelle kookoplossingen sieren de voorkanten van iedere scheurpagina. Op de achterkant uitleg, het antwoord of recept. Van 1 januari tot 31 december, de Culinaire kalender 2014 biedt 365 dagen kookgeluk.

.

boek: Culinaire kalender 2014 van Onno Kleyn & Karin Luiten [uitgeverij Nieuw Amsterdam, isbn 9789046814802] – meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

Lees ook:Culinaire kalender 2011
Lees ook:Culinaire (scheur)kalender
Lees ook:De Culinaire kalender 2010
Lees ook:Recept salade met nectarine, parmaham en munt
Lees ook:Leren schrijven over eten en drinken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wees er snel bij: Culinaire kalender 2014

 1. Bertie

  Hallo Karin, of Onno,

  klopt het dat jullie voor 2015 géén culinaire kalender hebben gemaakt?

  Hoe moet dat nu?

  Als het echt waar is, ben ik erg verdrietig!

    /   Reply  / 
 2. Sabina Posthumus

  Hallo Bertie,

  Ik heet geen Karin of Onno, maar ik weet wel dat het culinaire duo geen kalender heeft gemaakt voor 2015. Jammer he?

  Vriendelijke groet,
  Sabina

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>