De Culinaire kalender 2010

Gister liep het even niet zoals ik wilde en het kwam er maar niet van om mezelf een mening te vormen en deze op te schrijven over de Culinaire Kalender. Ik dacht er nog even aan om een heel kort berichtje te maken en te verwijzen naar mijn recensie van de editie 2009, maar dat vond ik ook wat flauw. Gelukkig hebben jullie geduld getoond en kan ik hieronder alsnog vertellen of ik het terecht vind dat de culinaire kalender 2010 nu al bijna uitverkocht is.

Want ja, de Culinaire kalender heeft al een behoorlijke staat van dienst en is bijna de verplichte must have voor iedere culi. En dat weten ze inmiddels ook wel. De kalender geeft je 365 dagen lang culiplezier in de vorm van leerzame feitjes, handige tips, verrassende citaten en fijne recepten. De recepten zijn bijna allemaal voor dagelijks gebruik, zoals deze aardappel-gehaktschotel, met soms een uitzondering waarvoor wat langer in de keuken moet staan.

Ook komen de vaste stokpaardjes van beide auteurs, Onno Kleyn en (koken met) Karin Luiten, ook weer voorbij. Maar dat weten ze gelukkig zelf ook. Zoals Onno, die op 16 juni schrijft: “De doperwtjes arriveren, de verse Hollandse doperwtjes, klein maar fijn, tedere groene ministuitertjes waarvoor ik ieder jaar opnieuw hetzelfde recept zowel in de krant als in deze scheurkalender zet.”. En vervolgens legt hij op de volgende dag hoe het doppen ervan in zijn werk gaat. Want ook dit jaar worden verschillende onderwerpen over meerdere dagen uitgesmeerd.

Meer dan in de kalender van vorig jaar vertellen de auteurs over de jaloersmakende snoepreisjes en andere fijne uitjes waar zij bij waren of anderszins hun eigen culinaire ervaringen. Ook anders is de vormgeving van de kalender. Die van vorig jaar was wat vrolijker met allerlei plaatjes en illustraties van Karin. Editie 2010 is wat strakker en in mijn ogen wat saaier. Gelukkig gaat in dit geval inhoud boven de vorm!

Culinaire kalender – Onno Kleyn & Karin Luiten – Spectrum – isbn 9789047505570

—-

Lees ook:Culinaire kalender 2011
Lees ook:Culinaire (scheur)kalender
Lees ook:Wees er snel bij: Culinaire kalender 2014
Lees ook:Recept salade met nectarine, parmaham en munt
Lees ook:Recept Tagliatelle met paddenstoelen en bier

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Culinaire kalender 2010

  1. Cornette

    Ik doe het niet. Ik bega me ieder jaar al aan de Amerikaanse http://www.pageaday.com/ . Die kun je dan als extraatje ook nog gratis downloaden voor op je computer.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Culinaire kalender 2011 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>