Hoe proeft Harold Hamersma? Waarop beoordeelt Mac van Dinther een restaurant voor zijn rubriek in de Volkskrant? De Academie Culinair en Wijnschrijven organiseert deze winter een reeks lezingen van schrijvers over eten en drinken. Dus wil jij in de voetsporen treden van je favoriete journalist? Meld je dan aan. Aan bod komen onder andere de culinaire geschiedenis, het succesvol maken van een eetblog en recepten ontwikkelen. Toonaangevende sprekers vertellen hoe ze hun vak uitoefenen en hoe ze zijn gekomen waar ze zijn.
De lezingen vinden plaats in het vijfsterren Okura Hotel in Amsterdam, iedere zondag om 16.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om met gelijkgestemden te dineren in Okura’s Serre Restaurant. Kosten zijn € 22,50 bij inschrijving vooraf en € 27,50 aan de deur. Koffie, thee en een glas wijn na afloop zijn inbegrepen.
Agenda
- 20 januari – Mac van Dinther (Volkskrant) – restaurants recenseren
- 3 februari – Onno Kleyn (Academie Culinair Schrijven, Volkskrant) – culinaire geschiedenis 1
- 10 februari – Onno Kleyn – culinaire geschiedenis 2
- 3 maart – Karin Luiten (Koken met Karin, Trouw) – culinair bloggen
- 10 maart – Harold Hamersma (NRC-Handelsblad, Het Parool) – schrijven over wijn
- 14 april – Clara ten Houte de Lange – receptenontwikkeling
Meer informatie hier.
Lees ook:Culinair reiswoordenboek
Lees ook:Zondagmiddaglezingen Okura
Lees ook:Lunchen met Onno Kleyn
Lees ook:Culinaire kalender 2011
Lees ook:Niet lullen maar (wijn) drinken