Recept slasoep

Ik las het eens in een boekje dat Culinarigheden heet. Hierin staan allerlei handige keukentips voor wat je kunt doen als het mis gaat in de keuken. In dit boekje las ik ook over dat je soep van sla kunt maken. Erg ideaal als de krop wat verlept is, maar nog wel stevige bladeren heeft. Daarna heeft het boekje werkloos in de kast gestaan, het wordt tijd dat ik het maar weer eens bekijk, misschien staat er nog wel een verrassende tip in!

Ik probeerde het uit, die slasoep, en vond het verrassend lekker. Het smaakt ergens wel naar sla, maar ik zou het waarschijnlijk niet geraden hebben dat er sla in zat, als ik het niet geweten had. Probeer het eens!  

Slasoep

Ingredienten:
* 1 uitje
* klontje boter
* 1 kropsla
* 1 liter bouillon
* 250 ml room (of roomkaas al dan niet met kruiden)
* zout en peper

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Verwarm de boter in een pan en bak hierin zachtjes de ui in 5 tot 10 minuten glazig.
Scheur de bladeren van de sla. Nu kun je gerust ook de hardere nerven meenemen, die gaan we straks toch pureren.
Doe de bladeren in de pan (houd eventueel voor de garnering wat dunne reepjes sla apart) en bak ze even mee.
Giet de bouillon in de pan en laat de sla even koken. Pureer de soep en breng op smaak met room, zout en peper.

Andere tips voor verlepte sla
Handige tip als je een krop sla koopt: haal de buitenste bladeren er af voor de eerste portie. De rest van de sla aan de krop blijft dan losjes verpakt in plastic in de koelkast nog een paar dagen, soms zelfs bijna een week, goed. Probeer dat maar eens met sla uit een zakje!
Sla opfrissen kan ook door de sla even in ijskoud water (doe er een paar ijsklontjes bij) te zetten.

Meer lekkere recepten vind je in de rubriek Recepten.

Lees ook:Recept met het blad van radijs
Lees ook:Koken voor studenten met een kookboek: tomatensoep
Lees ook:Recept Goudse kaas-mosterdsoep
Lees ook:Recept champignonsoep
Lees ook:Recept doperwtensoep met munt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept slasoep

  1. Pingback: Recept salade met nectarine, parmaham en munt | Koken

  2. Pingback: Recept Geroosterde sla | Koken

  3. Anne

    Lijkt heel lekker,ga het zeker proberen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>