ELLE eten gebundeld in 4 kookboekjes

Jippie, dacht ik! ELLE eten had haar lekkerste recepten gebundeld en komt met een serie kookboeken. Als daar nu eens de allerlekkerste recepten uit de afgelopen jaargangen in zouden staan, had ik een mooi excuus om die metershoge stapel culi-glossy’s de deur uit te doen.

Vier kookboeken liggen er naast me. Het feestelijke Fingerfood, Pasta en risotto voor doordeweeks, Gebraden en gevuld om de oven het werk te laten doen en Taart voor hartige en zoete lekkernijen.

Echt ELLE
In Pasta en risotto bladerde ik als eerste, op zoek naar inspiratie voor het avondeten. Goed om vooraf te weten; ook Spaanse, Perzische, Vietnamese en andere exotische rijstgerechten hebben een plaatsje in dit kookboek gekregen. De pastagerechten zijn onderverdeeld in klassieke en moderne gerechten. En de ELLE eten zou de ELLE niet zijn als er niet ook een paar heel luxe recepten in zouden staan; met kreeft of krab, truffel of kaviaar zijn dan de smaakmakers.

Niet voor vega’s
Het kookboek Gebraden en gevuld is er echt voor de liefhebbers van vlees. Er staan ook nog wat recepten in voor gevulde groenten en fruit, maar om als vegetariër daar dit kookboek nou voor te kopen? Heerlijk kookboek voor als je gasten krijgt, ik heb eerder vandaag al uitgelegd waarom.
Maar je kunt je gasten ook verwennen met Fingerfood. Het hoofdstuk Supersnel is hilarisch: trek een blikje vis open (wel van een superkwaliteit natuurlijk) en serveer er een goed glas wijn bij!

Zin
Maar het meeste zin om te koken kreeg ik van Taart, waarin de ene helft van het kookboek vol staat met hartige taarten en de andere helft met zoete taarten. Dit recept voor Tarte tatin met prei ziet er op de foto spectaculair uit, het is echt jammer dat ik deze niet kan laten zien. Dus moet je ‘m zelf maar maken.

Weg?
Maar die stapel Elle etens gooi ik nog maar niet weg. Achterin deze boekjes zag ik namelijk dat dit een bundeling van recepten uit de Franse ELLE eten is, niet onze Nederlandse.

boek: ELLE eten-serie
Pasta en risotto - Terra – isbn: 9789089893024 – hier te koop
Fingerfood - 
Terra – isbn: 9789089893017 – hier te koop
Gebraden en gevuld - 
Terra – isbn: 9789089893000 –  hier te koop
Taart - 
Terra – isbn: 9789089892997 –  hier te koop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Tarte tatin met prei
Lees ook:4 x 101 Gouden recepten
Lees ook:Van chocoladeglazuur tot roze fondant
Lees ook:Vegetarisch kookboek
Lees ook:Cake chic

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “ELLE eten gebundeld in 4 kookboekjes

  1. Pingback: Recept Vis konfijten | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>