Cake chic

Cake chic is het derde* taart-decoratieboek dat ik vandaag bespreek. Dit boek is gemaakt door Peggy Porschen, die voor talloze luxe feestjes wordt ingehuurd om met haar taarten de boel op te luisteren. Madonna, acteur Anthony Hopkins en Stella McCartney zouden al van haar zoete lekkers hebben gesmuld.

En nu kan jij zelf thuis aan de slag om de gasten op je feestje te verbazen met bijzonder versierde koekjes, cupcakes of taarten. 

De basis
Toen ik het opensloeg schrok ik een beetje. Want het begint niet met de basis. Nee, je mag gelijk aan de slag met de ballerinakoekjes. Uiteraard staan er verwijzingen naar achter in het boek, dus daar bladerde ik snel naar toe. En tot mijn verrassing bleken de aanwijzingen in Cake chic erg uitgebreid weergegeven. Tot aan uitleg over hoe je met een zelfgemaakt spuitzakje moet werken aan toe! Ook de uitleg over de verschillende diktes van het benodigde eiwitglazuur zijn erg nuttig. En prettig is het lijstje met lekkere combinaties van de te bakken taarten en vullingen.

De decoraties
Tja, die zijn prachtig. Ook al is Cake chic niet je stijl, je zal er zeker verstelt van staan. Door het gebruik van parelmoer ligt er een mooi chic glansje over de taarten. En haar combinatie van kleuren zijn de versieringen net even anders dan anders. En dan begrijp je wel waarom ze zo veel gevraagd is. Lees wel vooraf de recepten goed door, want sommigen kosten je erg veel werk!

Mooie en unieke decoraties en alleen daarom al een bijzonder boek. Helaas is de opmaak van Cake chic erg druk, waardoor voor mij het effect wat wegvalt.

boek: Cake chic – Peggy Porschen – Terra - isbn: 9789089892706
koop dit kookboek in de koken.blog-shop!

* De andere drie boeken in dit thema die ik deze week besprak zijn:
Van chocoladeglazuur tot roze fondant – Annie Rigg - Becht – isbn: 9789023012979
Sugar Sweet Secrets – Nanette Booij – Scriptum – isbn: 9789055947430
De magie van taart – De koekjesfee – Lannoo – isbn: 9789020992854

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Van chocoladeglazuur tot roze fondant
Lees ook:De magie van taart
Lees ook:Sugar Sweet Secrets
Lees ook:Cake pops
Lees ook:A piece of cake – Leila Lindholm

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Cake chic

  1. Pingback: Van chocoladeglazuur tot roze fondant | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>