Recept Vis konfijten

Ik keek er wel even van op, toen ik die eerste keer hoorde van het konfijten van vis. En dan bedoel ik niet konfijten in suiker, dan had ik wellicht nog raarder gekeken, maar in olie. Gekonfijt vlees (denk aan eendenbout of ander gevolgte) dat is bekend. En dat het met groenten kan (asperges bijvoorbeeld) wist ik ook. Maar aan vis had ik nog niet gedacht.

En dat het niet met vette vis als zalm alleen kan, dat laat dit recept zien, waarin kabeljauwmoten worden gekonfijt. Het komt uit het kookboek Elle Eten: Vis en schaaldieren (deze serie). En wees niet bang voor het vele vet dat gebruikt wordt, dat hoef je niet op te eten ;-) .
 

VIS KONFIJTEN
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 6 el ganzenvet <maar zorg voor extra>
* 4 moten kabeljauw
* zout
* peper

Bereidingswijze:
Verwarm het vet in een pan met dikke bodem.
Dep de moten vis droog en leg ze voorzichtig – naast elkaar - in de pan.
Doe de deksel erop en gaar op deze manier de vis in ca 20 minuten. Maar dat is afhankelijk van hoe groot je moten zijn. Hou het vuur laag, probeer het vet op maximaal 90 graden te houden. Bedruip de vis regelmatig met het vet.
Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en dep ze droog. Kruid ze met peper en zout.

Serveer de vis met in een droge koekenpan geroosterde laurierblaadjes <spannend! heb ik nog nooit gedaan> en bietjes.

TiP: Ik zou zorgen dat de vis ruim in het vet ligt, zodat je er niet heel erg veel naar om hoeft te kijken.


Dit recept komt uit het kookboek Elle Eten: Vis en schaaldieren  (uitgeverij
Terra; isbn: 9789089893871)

Meer recepten vind je in de rubriek
Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenstertje rechtsboven.
—-

Lees ook:Recept Gebraden fazant met vossenbessencompote
Lees ook:My life is sweet: recept tomatensalsa met gegrilde worstjes
Lees ook:Recept Gegrilde kip met citroen en sumak
Lees ook:Recept Perfect gebakken aardappels uit de oven
Lees ook:Recept Uienbrood

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Vis konfijten

  1. ben

    ik zou eerder geen vis in ganzevet konfijten..

    normaal als koks vis konfijten in vet bedoelen ze meer in olie..
    vette vis in een vette substantie te konfijten word het niet heel erg lekker van lijkt mij..

    ik zou het persoonlijk eerder konfijten in olijfolie of visolie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>