Non*fish*a*li*cious

Tja, ik moest ook wel even knipperen bij deze titel. Het is ook een crime om deze vaak te typen, gelukkig kunnen we Knippen en plakken. En dan went de titel vanzelf.

In Non*fish*a*li*cious draait het allemaal om visvervangers. Met vleesvervangers zijn we bekend. Maar nu is er dan ook een visvervangend kookboek. Want ook tegen het eten van vis kan je een hoop inbrengen. En dat leggen de makers in de eerste pagina’s uit. 
 

Auteur Lisette Kreischer eet helemaal geen dieren, en dus ook geen vissen. Initiatiefnemer Dos Winkel legt uit dat hij liever geen vis eet omdat zeeën en oceanen zo vervuild zijn, dat de vissen dat ook zijn. Met name de vissen die andere vissen eten (zoals tonijn en zwaardvis). Deze info kan je bekijken op de website van de uitgever (klik op Kijk in het boek). En omdat Lisette Kreischer veganist is, worden er in de recepten helemaal geen dierlijke producten gebruikt.

Geen vis, wat dan wel?
En dan gaat het gelukkig al snel over wat je wel uit de zee kunt eten. Zeewieren en zeeplanten als zeekraal zijn niet vervuild. En het zijn geen dieren. Samen met de vrolijke vormgeving wordt Non*fish*a*li*cious een heel positief kookboek. Tonijnsalade van tempeh, oestersaus van paddenstoelen, gefituurde norivisjes en natuurlijk ontbreekt de veganistische sushi niet. En als echte visliefhebber ben ik wel nieuwsgierig naar de Fish Flavoured Aubergine, een recept van Antoinette Hertsenberg.

Verrassend
Het kookboek Non*fish*a*li*cious is even wennen en niet heel toegankelijk. Veel recepten hebben een engelse naam (waarom?) en op één of andere manier nodigt de vormgeving niet direct uit tot het lezen van de recepten. Maar als je je daar overheen zet, vind je verrassende recepten, die makkelijk te maken zijn. Mits je een bezoekje aan een toko brengt, maar de uitleg over de verschillende ingrediënten in het begin van het boek, helpt je ook daar je weg te vinden. Ik ga me laten overtuigen en een paar recepten zeker uitproberen! Te beginnen met de courgettesoep met zeewiersalade.

boek: Non*fish*a*li*cious van Lisette Kreischer (uitgeverij succesboeken, isbn: 9789079872299 ) – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

 

Lees ook:Lisette in Luilekkerland
Lees ook:Ecofabulous
Lees ook:Recept – Courgettesoep met zeewiersalade
Lees ook:Recept Gemengde paddenstoelentaartjes
Lees ook:Carnivoria

1 Reacties // Reageer

One thought on “Non*fish*a*li*cious

  1. Ciska

    Eindelijk een boek waar ook degenen die principieel geen vlees en vis willen eten,lekkere gerechten uit kunnen halen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>