Recept Gemengde paddenstoelentaartjes

ecofabulousHet is een vrolijk boek, vol kleurtjes, een lachende spring-in-het-veld die de foto’s siert, maar bovenal vol smakelijk uitziende gerechten. Ik het het al eens eerder hier geschreven, veganisme lijkt me geen levensstijl voor mij. Maar het kookboek Ecofabulous dat nu naast me ligt laat zien dat er niets saais of vervelends aan is om alle vormen van dierlijke producten (het vlees zelf, maar ook afgeleiden als zuivel en honing) uit je eetpatroon te schrappen. Het is het eerste kookboek van Lisette Kreischer, van het veganistische cateringbedrijf Veggierose en schrijfster van het boek Veggie in Pumps. Lees hier vanavond meer over dit verrassende veganistische kookboek.

Dit recept voor Gemengde paddenstoelentaartjes past helemaal in de herfst.

GEMENGDE PADDENSTOELENTAARTJES
Voor 12 kleine quiches

Ingredienten:
* 300 gr tarwemeel
* mespunt zout
* 4 el rijststroop (vervang het eventueel door honing)
* water
* 80 ml olijfolie
* 350 gr gemengde paddenstoelen
* 4 bosuitjes
* 1 teen knoflook
* bosje tijm
* wat zongedroogde tomaatjes
* grof zeezout

Bereidingswijze:
Meng het meel met zout, stroop en olie. Mix goed met je handen tot het samenkomt. En voeg er dan zoveel water bij tot het deeg mooi stevig wordt en je er een veerkrachtige bal van kunt maken. Kneed goed door.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet siliconen quichevormpjes of 1 grote vorm in en bestrooi met wat bloem.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm(en) ermee. Prik wat gaatjes in het deeg en bak het 8 a 10 minuten in de oven voor.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken.
Was de bosui en snijd ze in ringetjes.
Verwam de olie in een wok en bak hierin ui en de paddenstoelen. Pers de knoflook er bovenuit.
Roerbak tot de paddenstoelen mooi bruin kleuren.
Hak intussen de walnoten grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg deze aan de paddenstoelen toe.
Rits de blaadjes tijm van de takjes en voeg deze met het zeezout ook toe.
Vul de quiches met het paddenstoelenmengsel en bak ze af in 20 minuten in de oven.
Zowel warm als koud lekker.

Uit: Ecofabulous – Lisette Kreischer – Artemis – isnb 9789047200918

Lees ook:Lisette in Luilekkerland
Lees ook:Ecofabulous
Lees ook:Non*fish*a*li*cious
Lees ook:Recept Winterse pasta met groene kool
Lees ook:Recept Hartige taart met witlof, ham en kaas

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Gemengde paddenstoelentaartjes

  1. Pingback: Ecofabulous | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>