Festivalkoken: Panzanella met sardines en ansjovis

De hele week heb ik tips en eenvoudige recepten gegeven zodat je op Pinkpop, Lowlands of andere meerdagse pop- of rockfestivals nog lekker je eigen potje kan gaan zitten koken. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor dit Pinksterweekend geweldig goed, want in de regen koken is niet zo handig.

Ik neem aan dat je het merendeel van de boodschappen al gedaan hebt en misschien zelfs al één van de gerechten gemaakt hebt en naast je fles water in de vriezer hebt gestopt. Vandaag het laatste recept en wel voor Panzanella met sardines en ansjovis. Een snel, makkelijk en lekker recept waarvoor je niet eens het vuur hoeft aan te steken!
 

Panzanella is een salade op basis van brood. Oud brood bij voorkeur, en die heb je wel na een paar dagen kamperen! Dit brood maak je zacht met wat water en breng je op smaak met wijnazijn. Terwijl je dat laat intrekken meng je tomaten, (als het kan – verse) basilicum en een witte ui. Het liefst staat dit nog even in de koelkast, maar ja, dat is nu lastig. Je eet het met enkele ansjovis- en sardinefilets, beide uit blik. Lees het recept hier maar na.

Deze week kookt koken.blog.nl alsof we op een festival zijn: snelle, makkelijke en toch gezonde recepten. Met tips om die paar verse ingredienten die we er af en toe (wel) in willen smokkelen goed te houden. De basis is vegetarisch (behalve dan vandaag), en altijd geef ik je een varatie op de recepten als je zin hebt in een ommetje naar de slager.
* Kruidige couscous met courgette
* Vegetarische nasi 
* Pasta met tonijn-tomatensaus
* Mexicaanse tortilla’s
* Panzanella met sardines en ansjovis

———————————————————————————————————-

Lees ook:Festivalkoken: Pasta met tonijn-tomatensaus
Lees ook:Festivalkoken: Mexicaanse tortilla’s
Lees ook:Festivalkoken: vegetarische nasi
Lees ook:Recept Ansjovis met een groene kruidenpesto
Lees ook:Recept Ingelegde ansjovis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>