Festivalkoken: Mexicaanse tortilla’s

Eerder stipte ik al het probleem aan van het koelhouden van etenswaar als je kampeert, tijdens een popfestival als Pinkpop, Rock Werchter of Lowlands bijvoorbeeld. Een tip die ik toen gaf was om 1 of 2 kleine flesjes water in te vriezen en deze als koelelementen te gebruiken.

Maar je kunt natuurlijk ook één van je gerechten van te voren koken, invriezen en dit pakketje als koelelement gebruiken. Als het ontdooit is, hoef je het gerecht alleen nog maar op te warmen. Zoals met deze Mexicaanse tortilla’s bijvoorbeeld, maar ook nasi en het couscousgerecht kunnen ingevroren worden. Ideaal als je eigenlijk niets van het festival wilt missen.
 

Avacado’s koop je meestal als ze nog keihard zijn. Dat is in dit geval alleen maar handig, zodat je ze als ze nog hard zijn in je tas mee kunt nemen en ze nog even tijd hebben om te rijpen voor je ze op eet!  

MEXICAANSE TORTILLA’S

Ingredienten:
* 1 blikje kidneybonen
* flinke hand vol mais (diepvries), of een blikje minimais
* 2 uien
* 2 tenen knoflook
* 1 rode paprika
* scheut olijfolie
* 2 pakken tortilla’s
* 1 blikje tomatenpuree
* 1 zakje geraspte kaas
* 5 el Mexicaaanse kruidenmix
* 1 avacado

Bereidingswijze:
Snipper de ui en bak deze aan in de olijfolie.
Snijd ook de paprika in stukjes en bak deze even mee.
Hak ook de knoflook fijn en bak deze nog een minuutje mee. Voeg ook de tomatenpuree en de specerijen toe en roer goed door.
Voeg dan de bonen en de mais toe en laat lekker pruttelen. Voeg eventueel nog wat water toe om de saus iets smeuiiger te maken.
Verwarm de tortillas zachtjes in een koekenpan.
En laat iedereen zijn tortilla vullen met het bonenmengsel, reepjes avacado en geraspte kaas.

Variatie:
* Met een zak tortillachips en een potje salsasaus heb je een toepasselijk ‘voorgerecht’. De salsasaus kan ook op tafel gezet worden om bij de tortilla’s te eten.
* Voeg evt 500 gr rundergehakt toe nadat je de paprika hebt gebakken.
* Een potje sour cream is ook lekker als garnering bij de tortilla’s

Eventuele overgebleven tortillas beleg je de volgende ochtend met wat salsasaus en geraspte kaas, daarop doe je weer een tweede tortilla, en deze ‘tosti’ bak je in de koekenpan krokant.

Deze week kookt koken.blog.nl alsof we op een festival zijn: snelle, makkelijke en toch gezonde recepten. Met tips om die paar verse ingredienten die we er af en toe (wel) in willen smokkelen goed te houden. De basis is vegetarisch, en altijd geef ik je een varatie op de recepten als je zin hebt in een ommetje naar de slager.
* Kruidige couscous met courgette
* Vegetarische nasi 
* Pasta met tonijn-tomatensaus
* Mexicaanse tortilla’s
* Panzanella met sardines en ansjovis

———————————————————————————————–————————————-

Lees ook:Koken voor Studenten: Mexicaans voor een groep
Lees ook:Festivalkoken: vegetarische nasi
Lees ook:Festivalkoken: Pasta met tonijn-tomatensaus
Lees ook:Recept Gegratineerde tacochips
Lees ook:Festivalkoken: Panzanella met sardines en ansjovis

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Festivalkoken: Mexicaanse tortilla’s

  1. Pingback: Twitted by weblognl

  2. Pingback: Festivalkoken: vegetarische nasi | Koken

  3. Pingback: Festivalkoken: Kruidige couscous met courgette | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>