RECEPT Spaghetti met mosselen

mossel1

Dit is dus een ideaal lunchgerecht: snel klaar en je kunt er de hele middag op door! Bovendien is het supermakkelijk te maken. Het belangrijkste is: zorg dat je de spaghetti hebt gekookt voordat je de mosselen in de pan doet, want die zijn in no time klaar. En het is zonde als je mosselen staan teĀ  verpieteren terwijl je wacht op de spaghetti.

 

RECEPT (2 personen)

Benodigdheden

180 gram spaghetti

750 gram mosselen

2 flinke tomaten, zonder zaad en in stukjes gehakt

3 tenen knoflook in stukjes

scheut witte wijn

klein handje fijngehakte koriander

scheutje olijfolie

 

Bereidingswijze

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de olijfolie in een ruime (wok)pan en verhit die op een middelhoog vuur.

Voeg de tomaten toe en laat ze enkele minuten garen.

Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe, knoflook en witte wijn toe.

Schep de mosselen enkele keren voorzichtig om tot ze open gaan. Voeg dan de koriander toe en de gekookte spaghetti.

Hussel het geheel nog even om en serveer je spaghetti met mosselen op warme borden met wat knapperig brood erbij.

 

TIP: In plaats van witte wijn kun je ook een scheut room of kokosmelk toevoegen als variatie.

 

 

 

Lees ook:Recept: Scheermessen uit de wok
Lees ook:Recept Mosselen in limoenboter van de barbecue
Lees ook:Recept Romantische snelle stoofpot van mosselen en venusschelpen
Lees ook:Zeeuwse mosselen lekkerder dan ooit
Lees ook:Recept Jonnie Boer: Spaghetti met paling en kaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>