Recept Romantische snelle stoofpot van mosselen en venusschelpen

Het is zomer en dan heb je zin in Italiaans. Dat hebben de uitgeverijen van kookboeken goed gezien, want ik heb een derde nieuw Italiaans kookboek voor je. Dit keer niet van een Nederlandse of Australier, maar van een heuse Italiaan. Die in Engeland woont en werkt, en o.a. in het tv-programma Ready Steady Cook te zien is op de BBC.
Gino D’Acampo heeft zijn tweede boek Magnifico! genoemd en belooft ons op de voorkant dat Italiaans eten nog nooit zo sexy is geweest. De Playboy-eieren zouden dan een mooi recept uit het boek zijn, maar die vertekenen het beeld van het boek misschien toch iets te veel. Daarom geef ik je als voorproefje het recept voor een Snelle stoofpot van mosselen en venusschelpen uit het hoofdstuk Romantico met recepten voor 2 personen.  

SNELLE STOOFPOT VAN MOSSELEN EN VENUSSCHELPEN
Omdat je tijdens een romantisch diner voor 2 met je handen moet eten.

Ingredienten:
* 300 gr mosselen
* 300 gr venusschelpen
* 3 tenen knoflook
* 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
* 3 dl droge witte wijn
* 2 sneden boerenbrood
* 2 el olijfolie
* 2 el peterselie
* 1/2 tl gedroogde chilivlokken

Bereidingswijze:
Bak de 2 tenen knoflook in plakjes met de chilivlokken in wat olijfolie. Voeg de tomaten uit blik met 1,25 dl water toe en laat in open pan pruttelen.
Doe de schoongemaakte mosselen en venusschelpen (in schaal) in een andere pan en zet met de wijn op het vuur. Laat ca 5 minuten koken tot alle schelpen opengesprongen zijn.
Schep de gare schelpdieren in de tomatensaus en voeg wat kookvocht toe. Roer door elkaar en garneer met de fijngehakte peterselie.
Smeer intussen de sneden brood in met olifolie, en rooster ze knapperig op een hete grillpan.
Wrijf de toast in met de overgebleven knoflookteen en serveer ze bij de stoofpot.

Uit: Gino D’Acampo – Magnifico! – Fontaine – isbn 9789059562943

Koop dit boek bij BOL.com

———————————————————————————————————

Lees ook:RECEPT Spaghetti met mosselen
Lees ook:Recept Entrecote met saus van gorgonzola en roze peperkorrels
Lees ook:Recept Mosselen in limoenboter van de barbecue
Lees ook:Recept Mosseltapas met Serranoham
Lees ook:Mijn Italiaanse dieet

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Recept Romantische snelle stoofpot van mosselen en venusschelpen

  1. Jeanne

    je kunt ook de mosselen en venusschelpen al na het koken uit de schelpen halen. Misschien minder romantisch maar wel handiger.

      /   Reply  / 
  2. Eetschrijver

    Da’s toch om in een deuk te liggen van het lachen, zo’n spanner als hierboven. Waar het woord “venus” in een stukje al niet toe kan leiden. De onlineversie van de venus vliegenval!

      /   Reply  / 
  3. Eetschrijver

    spammer dus. Spannend is het natuurlijk niet.

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn

    En was ik zelf net even een weekendje weg zodat ik de spam niet kon verwijderen. Laat ‘m nu dus voor deze ene keer maar staan!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Recept Entrecote met saus van gorgonzola en roze peperkorrels | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>