Recept Jonnie Boer: Spaghetti met paling en kaas

Aardappelpuree met coquilles in de blender. Dat zette Therese Boer, de gastvrouw/sommelier van De Librije (*** Michelin), haar jonge kinderen voor. Een potje Olvarit kwam wel eens op tafel, maar dat kon ze eigenlijk niet over haar hart verkrijgen. Nu eet het gezin iedere avond hetzelfde als de medewerkers van het restaurant en gaan ze vaak op zondag bij collega’s eten. Ja, met de twee kinderen van 5 en 8 jaar oud!

In het boek Spaghetti aan het plafond bevraagt Yvon Jaspers tal van Bekende Nederlanders over hoe zij problemen met hun kinderen aan tafel oplossen. Ook de kinderen van Jonnie en Therese Boer lustten natuurlijk niet direct alles. Maar met twee van zulke ouders, moesten ze er al snel aan geloven. Nu eten ze alles mee, en Jimmie van 8 jaar oud kiest in restaurants zelf van de menukaart. TiP van Jonnie en Therese Boer: neem een kaartspelletje (Uno) mee en je kinderen houden het goed vol tijdens een diner van zesgangen dat tot half 12 duurt. Lees hier meer over het boek

Het recept dat zij inbrachten voor Spaghetti aan het plafond zou het eerste gerecht zijn dat Jonnie voor Therese gemaakt heeft. En het bevat als enige gerecht uit het boek ook spaghetti.

SPAGHETTI MET OUDE REYPENAER EN GEROOKTE IJSSELMEERPALING

Ingredienten voor 4 personen:
* 500 gr spaghetti
* 1 teen knoflook
* 2 sjalotten
* 2 (jonge dunne) preien
* 4 grote rijpe tomaten
* olijfolie
* 1 flinke scheut prosecco (Italiaanse bubbels)
* 250 gr gerookte (IJsselmeer)paling
* oude Reypenaer (kaas)
* 1 bos platte peterselie
* 2 limoenen

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti in ruim gezouten water net niet gaar.
Hak intussen de platte peterselie fijn, snijd de tomaten in blokjes of partjes en snijd de jonge prei in dunne ringen. Trek ook de gerookte paling uit elkaar. Rasp de kaas.
Giet de spaghetti af en laat ‘m onder stromend water afkoelen.
Snipper de sjalotjes en knoflook en bak ze op laag vuur in wat olijfolie.
Voeg de spaghetti toe, bak heel even mee en blus af met een flinke scheut prosecco.
Doe de deksel op de pan en laat even warm worden.
Voeg de tomaten, paling, prei en peterselie toe.
Schep alles voorzichtig door elkaar, en serveer met de kaas en de partjes limoen.

Als je geen jonge dunne preien kan vinden, zou ik voor dit recept alleen het binnenste witte gedeelte van wat dikkere preien gebruiken. Of je zou de prei met de sjalot mee kunnen stoven, maar dan verandert natuurlijk wel de smaak.

Uit: Spaghetti aan het plafond – Yvon Jaspers – Nieuw Amsterdam – isbn 9789046805169

Nieuwsgierig geworden naar de (andere) tips van Bekende Nederlanders over hoe je je kinderen aan tafel kunt opvoeden, kijk dan even hier en win het boek Spaghetti aan het plafond van Yvon Jaspers! De actie is nu afgelopen, de winnaar is bekend gemaakt!


Koop Spaghetti aan het plafond van Yvon Jaspers bij BOL.COM

Lees ook:WIN: Spaghetti aan het plafond van Yvon Jaspers
Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Spaghetti aan het plafond – Yvon Jaspers
Lees ook:WIN: Een rustige Kerst met de kinderen
Lees ook:Tips: Koken met kinderen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Jonnie Boer: Spaghetti met paling en kaas

  1. Pingback: Spaghetti aan het plafond - Yvon Jaspers | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>