Recept Mosselen in limoenboter van de barbecue

Het klinkt misschien wat gek, maar mosselen kan je heel goed op de barbecue klaar maken. Als je een barbecue met een gesloten plaat hebt kan je die gebruiken, maar zo’n wegwerp-grilplaatje van aluminiumfolie werkt ook heel goed. En ik kan het weten!

Dit recept voor mosselen in limoenboter komt uit het boek BBQ: no-nonsense barbecueën van Ross Dobson. En deze man komt uit het land aan die andere kant van de wereld waar ze heel goed weten wat barbecueën betekent: Australië. Vanavond meer over het boek, bekijk eerst maar eens dit eenvoudige recept voor op de barbecue. Pardon, Barbie moeten we dan zeggen, nietwaar mate

MOSSELEN IN LIMOENBOTER VAN DE BARBECUE

Ingrediënten:
* 2 kilo schoongeboende mosselen
* 125 ml witte wijn
* 1 bosje koriander
Voor de limoenboter:
* 100 gr boter
* 2 lente-uitjes
* 1 el ingelegde citroen
* 2 tenen knoflook
* 1 el limoensap
* klein stukje verse gember
* 1/2 tl kurkuma
* 1/2 tl versgemalen zwarte peper
* handvol verse korianderblaadjes
* handvol verse muntblaadjes

Bereidingswijze:
Snijd de lente-ui in kleine stukjes, hak de ingelegde citroen, kneus de tenen knoflook en rasp of hak de gember fijn.
Doe 1 eetlepel boter in een pannetje en bak hierin de in stukjes gesneden lente-ui, ingelegde citroen, knoflook, gember, limoensap, kurkuma en peper tot de geuren vrij komen.
Doe het mengsel in een kom en meng met de boter en de verse kruiden die je eerst even in stukjes hakt.
Bewaar tot gebruik uit de koelkast, maar haal ‘m er dan voor gebruik weer op tijd uit zodat ie zacht kan worden.
Verwarm de barbecue tot ie heet is.
Leg de (schoongemaakte!) mosselen op een bakplaaat, schenk wat van de wijn erover en bak de mosselen tot ze open springen.
Doe de mosselen in een kom en meng de boter erdoor. Doordat de mosselen warm zijn, zal de boter vanzelf over de mosselen smelten. Voeg de rest van de koriander toe.  

BBQ: no-nonsense barbecueën - Ross Dobson – Van Dishoeck – isbn 9789047509165

Koop dit boek bij BOL.com

——————————————————————————————————-

Lees ook:RECEPT Spaghetti met mosselen
Lees ook:Recept Zeeuwse mosselen van Sergio Herman
Lees ook:Mosselseizoen bijna begonnen; probeer de Koken.Blog mosselrecepten
Lees ook:Recept Gestoofde zuurkool met ingelegde citroenen
Lees ook:Recept Gegrilde kip met citroen en sumak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>