Niet moeilijker dan een pan mosselen koken, dit recept voor scheermessen uit de wok. Het is gebaseerd op het recept van chef Joost Deurloo van restaurant BRU 17 in Bruinisse, zoals hij dat maakte op het Scheermessen Trend Event begin deze zomer. Ik heb het uit pure luiheid alleen nog wat eenvoudiger gemaakt en geef dragon, een van mijn favoriete kruiden, een nog grotere rol.
RECEPT
Ingrediënten
1 bundeltje scheermessen (1 kg)
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 sjalot, in dunne ringetjes
1 bosje dragon, fijngehakt
scheutje olijfolie
scheut witte wijn
grof zeezout en versgemalen zwarte peper
citroensap
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een ruime pan of wok. Bak de sjalotjes kort, tot ze glazig zijn.
Voeg de dragon en knoflook toe. Even omroeren en daarna de scheermessen toevoegen.
Giet een flinke scheut witte wijn over de scheermessen en wok ze enkele minuten tot ze goed open zijn. Niet te lang, dan worden ze rubberig!
Breng de scheermessen op smaak met zeezout en peper en enkele kneepjes citroensap.
Lekker met geblancheerde zeekraal en knapperig brood!
Meer weten over scheermessen? www.seafarm.nl
Lees ook:RECEPT Spaghetti met mosselen
Lees ook:Scheermessen van de grill
Lees ook:Recept Stamppot zuurkool
Lees ook:Recept Ossenhaas-carpaccio met anijszwammen en sjalottenvinaigrette
Lees ook:Recept Urban Cook: kruidige Aziatische salade