Recept: Scheermessen uit de wok

scheermessen

Niet moeilijker dan een pan mosselen koken, dit recept voor scheermessen uit de wok. Het is gebaseerd op het recept van chef Joost Deurloo van restaurant BRU 17 in Bruinisse, zoals hij dat maakte op het Scheermessen Trend Event begin deze zomer. Ik heb het uit pure luiheid alleen nog wat eenvoudiger gemaakt en geef dragon, een van mijn favoriete kruiden, een nog grotere rol.

RECEPT

Ingrediënten

1 bundeltje scheermessen (1 kg)

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 sjalot, in dunne ringetjes

1 bosje dragon, fijngehakt

scheutje olijfolie

scheut witte wijn

grof zeezout en versgemalen zwarte peper

citroensap

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een ruime pan of wok. Bak de sjalotjes kort, tot ze glazig zijn.

Voeg de dragon en knoflook toe. Even omroeren en daarna de scheermessen toevoegen.

Giet een flinke scheut witte wijn over de scheermessen en wok ze enkele minuten tot ze goed open zijn. Niet te lang, dan worden ze rubberig!

Breng de scheermessen op smaak met zeezout en peper en enkele kneepjes citroensap.

Lekker met geblancheerde zeekraal en knapperig brood!

Meer weten over scheermessen? www.seafarm.nl

 

 

 

 

 

 

Lees ook:RECEPT Spaghetti met mosselen
Lees ook:Scheermessen van de grill
Lees ook:Recept Stamppot zuurkool
Lees ook:Recept Ossenhaas-carpaccio met anijszwammen en sjalottenvinaigrette
Lees ook:Recept Urban Cook: kruidige Aziatische salade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>