Recept Gevulde paprika met tomaat en mozzarella

In de titel van dit stukje heb ik bewust niet gezegd dat er ook ansjovis in dit gerecht verwerkt wordt. Want dat schrikt veel mensen af. En als je nu ook zoiets hebt van, yek, daar begin ik niet aan, lees dan toch even verder!
De ansjovis zal namelijk ‘smelten’ en wat overblijft is een ietwat zoutige smaak, die het gerecht net die pit geeft die het nodig heeft. Als je ze echt wilt weglaten – maar ik zou zeggen, probeer ‘t eerst eens met 1 paprika – neem dan een pittige kaas.
Dat is echter mijn eigen suggestie, niet die van John Burton Race in zijn nieuwste boek Verborgen Smaken.

GEVULDE PAPRIKA MET TOMAAT EN MOZZARELLA
Voor 4 porties

Ingrediënten:
* 4 rode paprika’s
* 16 cherrytomaatjes
* 3 tenen knoflook
* 6 ansjovisfilets
* 1 bol mozzarella
* 15 blaadjes verse basilicum
* olijfolie
* peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de paprika’s in de lengte en haal de zaadlijsten en de zaden eruit. Leg de paprika’s met de gesneden kant naar boven in een lage ovenschaal.
Pel de tenen knoflook en snijd de tenen in plakjes. Verdeel de plakjes over de paprika’s.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en stop ook deze in de paprika’s.
Druppel er wat olijfolie in, strooi er peper en zout over. En bak de paprika’s in ca drie kwartier in de oven tot ze zacht en sappig zijn.
Snijd intussen de ansjovis in de lengte in drie repen, of in de breedte in heel dunne reepjes.
Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
Verdeel de ansjovis en de mozzarella over de paprika’s en bak ze nog eens 5 minuten.
Snijd de verse basilicum in heel dunne reepjes en verdeel ze over de paprika’s.

Lekker met een groene salade en geroosterd brood. Of met kalf- of lamsvlees of gegrilde vis.

Uit: John Burton Race – Verborgen smaken – Unieboek – isbn 9789047506973

Koop dit boek bij BOL.com

—————————————————————————————————–

Lees ook:Verborgen smaken van John Burton Race
Lees ook:Recept Salade van geroosterde paprika met ansjovis
Lees ook:Recept: Salade met gegrilde aubergine
Lees ook:scheiding kost chefkok zijn restaurant
Lees ook:Recept Spaanse Sint-Jakobsschelpen met zoete paprikapoeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>