Recept Omeletwraps

Het kiezen van een recept om een kookboek nog meer te laten spreken dan via alleen een recensie is geen sinecure. Zeker niet als het aanbod van geweldige leuke recepten zo groot is. Dan een recept dat in het maandthema van koken.blog past? Dat is ook geen goed selectiecriterium, dat passen ze allemaal!

Joie de Vivre van Béatrice Peltre staat vol met zomerse en makkelijk te maken gerechten. Ik realiseer me dat mijn eigen gemoedsrust het me nog moeilijker maakt. Ik heb zin in de zomer. Zin in lange avonden op het terras met een lekkere wijn en iets te knabbelen. Zin om een gestolen uurtje in te gras te liggen en wat voor me uit te mijmeren. Zin in de zon die mijn huid verwarmt. Zin in de seizoensgroenten en -fruit die in de zomer van het land komen, om daarmee weer heel nieuwe gerechten te ontdekken.

En bij dit alles werkt het zomers kookboek Joie de Vivre dus echt niet mee. Of werkt het weer nu niet mee? Hoe dan ook, ik heb uiteindelijk gekozen voor de omeletwraps. Het idee om een omelet, gemaakt met nori, te vullen als een wrap verzin in je alleen in de zomer. Extra handig is het dat de wrap multivariabel te vullen is, net wat er in de kampeerwinkel of bij dat boertje langs de weg te vinden is. Echt, alles past. En de nori kan je ook gerust weglaten, neem dan wat meer van de groene kruiden.

  

Omeletwraps
Voor 2 dunne omeletten voor 4 personen

De omeletten:
6 eieren
2 el verse peterselie
2 el verse bieslook
2 norivellen
3 el olijfolie

Klop de eieren los. Hak de kruiden fijn en snijd of knip de nori in dunne reepjes. Roer dit met wat peper en zout goed door de losgeklopte eieren.
Verhit in een koekenpan de helft van de olie en giet de helft van het eimengsel erin. Verdeel over de hele bodem van de pan en aat in een paar minuten bakken tot een stevige omelet.
Maak zo ook de tweede omelet.

De vulling:
40 gr walnoten
180 gr rode kool
1 struikje witlof
2 worteltjes
1 avacado
citroensap
1 el bieslook
60 gr feta

Rooster de walnoten in een droge koekenpan in ca 5 minuten goudbruin. Hak ze grof.
Snijd de kool en witlof in dunne reepjes. Rasp de wortels en snijd deze in dunne reepjes of rasp de worteltjes. Snijd de avacado in dunne plakjes, besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren.
Hak de bieslook fijn, maar bewaar twee lange stengels om de wraps mee dicht te binden.
Verkruimel de kaas.
Meng de noten, groenten, kaas en bieslook goed door elkaar.

Vinaigrette
1 tl dijonmosterd
1 el banyulsazijn (of andere zoetewijnazijn)
2 el hazelnotenolie
1 el olijfolie

Meng wat peper en zout door de mosterd. Roer de azijn er goed door.
Klop nu voorzichtig de twee soorten olie door het azijnmengsel, tot een gebonden vinaigrette ontstaat.

Afmaken
Roer de vinaigrette door het groentenfetamengssel.
Verdeel de helft van het mengsel in een dunne baan over de omelet, rol op en bind vast met een stengel bieslook. Maak zo ook de tweede omelet.
Snijd de wraps eventueel in kleine stukjes om ze met meer mensen te kunnen delen.

TiP van Edith: Als je deze wraps vantevoren wilt maken, rol ze dan stevig – per stuk – in plastic folie en bewaar in de koelkast. Dan zijn ze nog beter om in stukjes te snijden!

.

boek: Joie de Vivre van Béatrice Peltre [uitgeverij Fontaine, isbn 9789059564695]
- meer lekkere recepten vind je in de rubriek Recepten

Lees ook:Recept omelet
Lees ook:Recept Thaise komkommersalade
Lees ook:Recept Appel-bietjessalade met venkel en roquefort
Lees ook:Recept Nasi Goreng met makreel
Lees ook:Wrap it up! 5 geweldige wraprecepten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>