Stamppotten zijn niet saai!

Het is duidelijk, stamppotten zijn niet saai! Dat bewijst niet alleen Werner Drent met het kookboek Stamppot dat hij met fotografe Kim Been maakte, ook jullie weten dat heel goed. Wat een lekkere stamppotrecepten hebben jullie hier achtergelaten. Maar goed, er kan er maar 1 de winnaar zijn.

Samen met Werner Drent heb ik me over de inzendingen gebogen en wij vonden …

de stamppot met paksoi en mango van Meta van Gijn het meest verrassend. In haar recept komen de Oosterse en de Nederlandse keuken op een originele manier samen, en dat het een vegetarisch gerecht is, spreekt ons ook erg aan. Stamppotten worden altijd met vlees gecombineerd en dit recept laat zien dat dat niet persé nodig is! Gefeliciteerd Meta, er is een email naar je onderweg! 

En wil jij proeven of dit inderdaad een lekker recept is, hier is het:

Kerrie-paksoistamp met pittige mango
voor 4 personen

1 kg kruimige aardappels
en struik paksoi
paar handjes cashewnoten
kerriepoeder
beetje melk, klontje boter
een verse mango

Kook de aardappels en stamp ze met een beetje mel en boter tot puree. Snijd de gewassen paksoi in reepjes en roerbak het in wat olie en kerriepoeder tot de groente zacht is. Giet het af (meestal is het nogal vochtig) en vermeng met de aardappelpureen.
Rooster de cashewnoten en roer deze ook door de stamppot. Maak het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de mango in blokjes en bak de stukjes 3 minuten in een beetje boter. Voeg een eetlepel suiker en wat sambal toe en bak nog een minuutje.
Garneer de stamppot op de borden met de gebakken mango

Lees ook:Win het kookboek Stamppot
Lees ook:Kookboek Stamppot het hele jaar door
Lees ook:Recept Met hete bliksem gevulde appeltjes
Lees ook:Preistamppot met gebakken vis
Lees ook:Recept Stamppot met roodlof, amandel en brie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>