Groenten à la pasta

Alles dat je in dunne plakjes serveert wordt tegenwoordig carpaccio genoemd. Maar dat kan ook anders, zo kan je ook spaghetti van andere ingrediënten maken. In het kookboek Groenten à la pasta doe je daarvoor genoeg inspiratie op.

Wortelen, courgettes, pompoenen, (zoete) aardappels, prei, bieten, bleekselderij, komkommer en ook allerlei fruitsoorten zoals avacado en mango willen zich graag als spaghetti voordoen. 
 

Op zich is het idee niet nieuw. Groenten raspen en dan verwerken, dat kennen  we wel. Denk maar aan rösti, bijvoorbeeld. Maar ook allerlei salades worden met geraspte groenten opgediend. En die recepten hiervoor ontbreken dan ook niet in Groenten à la pasta. En als je bij het snijden van je groenten even stil staat bij de presentatie op je bord, dan ontdek je dat je veel gerechten in lange dunne (of dikke) slierten kunt serveren.

Maar er staan zeker ook een paar heel leuke vondsten in Groenten à la pasta. De spaghetti met de slierten aubergine ziet er prachtig uit, de wraps van sla met lentegroenten heerlijk fris, maar deze aardappelknotjes zijn de leukste vondst van dit kookboek. Ik ga ze binnenkort zeker eens maken.

.

boek: Groenten à la pasta van Orathay & Vania [uitgeverij Good Cook Publishing, isbn: 9789461430076] – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept – Aardappelknotjes
Lees ook:Niven Basics Groenten
Lees ook:Vis & Veg
Lees ook:Gizzi’s keukenmagie
Lees ook:Spaghetti met rauwe tomatensaus

1 Reacties // Reageer

One thought on “Groenten à la pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>