Wij hebben nasi tot ons nationale gerecht gebombardeerd. Maar de Indische mensen, van wie wij het geleerd hebben, hebben ook iets van ons overgenomen. Je vraagt je af waarom precies dit gerecht, want hun keuken kent al zoveel bijzonder lekkere gerechten. Daar hoeven ze de Rookworst Smoor toch niet aan toe te voegen, nietwaar?
Wel grappig om eens uit te proberen, daarom koos ik voor dit recept uit het Indische kookboek Boekoe Kita. Het laat kort en makkelijk zien hoe vlees in de Indische keuken haar smaak krijgt. Durf jij het aan?
ROOKWORST SMOOR
Voor 4 personen, bijgerecht
Ingrediënten:
* 2 el zonnebloemolie
* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* 100 ml ketjap manis
* 3 kruidnagels
* 1/2 tl geraspte nootmuskaat
* 1 rookworst
Bereidingswijze:
Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Doe de ketjap en 100 ml water erbij, roer de kruidnagels en gemalen nootmuskaat erdoor.
Leg de rookworst in de saus en laat de worst op heel laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Lees hier meer over de verkiezing Kookboek van het Jaar 2010 en hoe je kunt stemmen op jouw favoriete kookboek.
Boekoe Kita (ons boek) – Mirjam van de Rijst & Harold Pereira – Terra – isbn: 9789089892294 – te koop in de kookboekenshop
Meer recensies van kookboeken kan je vinden in de rubriek kookboeken.
—
Lees ook:Boekoe Kita (Ons boek)
Lees ook:Recept kip in balisaus
Lees ook:Recept China: Aubergine en tofu in chilibonensaus (vegetarisch)
Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:De perfecte saté met pindasaus