Recept kip in balisaus

Ook vandaag koken we uit een kookboek met daarin bijdragen van verschillende mensen. Maar nu van gewone burgers in een heel gewone wijk in Nederland. In het Kookboek smakelijk Zuilen laten een flink aantal van de inwoners van de Utrechtse wijk Zuilen zien hoe hun dagelijkse maaltijd eruit ziet. Een van de recepten is van een vrouw wier familie van de Molukken komt. Dit recept verzon haar moeder toen deze vrouw als meisje niet zo goed at. Maar dit gerecht voor kip in balisaus wel.
Vanavond meer over het boek

KIP IN BALISAUS
Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingredienten, de bereidingswijze is tamelijk eenvoudig.

Ingredienten
* 1 hele kip, in delen
* 4 el ketjap manis
voor de saus:
* 2 uien
* 4 tenen knoflook
* 1 rode paprika
* 2 tomaten
* 2 blokjes maggi
* ca 2 cm gember
* citroengras
* 2 tl kentjoer
* 2 tl korianderzaad (ketoembar)
* 2 tl gemalen komijnzaad (djienten)
* 2 tl tamarindemoes
* gula jawa (melasse – te verkrijgen bij de toko)

Bereidingswijze:
Pureer alle ingredienten voor de saus in een keukenmachine.
Snijd de kip in delen, of laat de poelier dit doen. Braad ze aan in een kluit boter.
Bak de saus in wat eetlepels olie en voeg dan de ketjap toe.
Meng de saus bij de kip en gaar de kip zo in 30 a 45 minuten gaar (afhankelijk van de delen).
Opdienen met witte rijst.

Lees ook:Kookboek smakelijk Zuilen
Lees ook:Recept China: Aubergine en tofu in chilibonensaus (vegetarisch)
Lees ook:Recept Kipsate
Lees ook:Recept Gehaktballen zoals oma’s ze maken
Lees ook:Recept Rookworst smoor

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept kip in balisaus

  1. Pingback: Kookboek smakelijk Zuilen | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>