Recept China: Aubergine en tofu in chilibonensaus (vegetarisch)

Vandaag maken we een vegetarisch uitstapje in de Chinese keuken. Hiervoor maken we gebruik van een kant-en-klaar potje dou ban jiang-saus, maar dat kan volgens het recept ook vervangen worden door dat is een chilibonensaus. Verder voeg je wat ketjap (dat is de kecap die in het recept staat)* en wat gember en knoflook en dan ben je al snel klaar.

Het lekkerste is het om de tofu een tijdje te laten marineren in een mengsel van de dou ban jiang-saus, ketjap en knoflook.
Helaas zijn de lijst met ingrediënten en de bereidingswijze in het oorspronkelijke recept niet helemaal volledig.
Dus vergeet niet om lente-uitjes aan je boodschappenlijstje toe te voegen.
En ga als volgt te werk: bak eerst de tofu lichtbruin en dan voeg je de knoflook en gember toe. Doe de aubergine in blokjes erbij en laat deze ook goudbruin kleuren, waarna je de aubergine en tofu lekker laat sudderen in de ingrediënten voor de saus. De twee minuten die in het recept staan zou ik wat uitbreiden tot de aubergine goed zacht is. Dan is ie op z'n lekkerst!

* Kattebelletje leerde me in haar reactie onder dit bericht dat ketjap niet in China gebruikt wordt, dus als je het echt origineel wilt doen, haal je sojasaus in huis!
En MrOoijer vertelde me per email dat dit recept oorspronkelijk van Ching He-Huang is en dat je het hier in het engels kunt nalezen.


Lees ook:Recept China: Varkensvlees met groenten uit de wok
Lees ook:Recept kip in balisaus
Lees ook:Recept China: Kip met pinda’s
Lees ook:Recept China: Pannenkoeken uit Shanghai
Lees ook:Recept China: Noodles met rundvlees en kaneel

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Recept China: Aubergine en tofu in chilibonensaus (vegetarisch)

  1. kattebelletje

    Chilibonensaus is de letterlijke vertaling van doubanjiang… en ketjap wordt niet gebruikt in de Chinese keuken, alleen sojasaus ;-)

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Ah, Kattebelletje is me voor. :-)

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn

    Bedankt voor de leerzame reactie! Ik heb het berichtje aangepast,
    Edith

      /   Reply  / 
  4. Robin

    Voor wie meer wil weten over chilibonensaus, kijk op onze nieuwe website TokoWijzer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>