Snelle roerbak van kip en kousenband

Snel, snel, snel. Soms word ik er een beetje gek van dat alles maar snel moet. En zeker als het dan om koken gaat. Want waarom zou je daar geen tijd en aandacht aan besteden? Dat is toch heerlijk ontspannend? Of zeg ik nu iets raars?

Maar ik ben ook maar een mens, en heb soms weinig tijd om te koken en te eten. Meestal val ik dan terug op een snelle pasta, of een eenvoudige roerbakschotel. Is dat laatste ook helemaal jouw ding, maar kan je wel wat inspiratie voor nieuwe smaken gebruken? Dan is Ching’s snelle Chinese keuken een aanrader. Uit dit kookboek van Ching-He Huang komt dit recept voor Roerbak van kip en kousenband.

Al heeft dit gerecht wel een kleine voorbereiding nodig: de gedroogde Chinese paddenstoel moet ongeveer 20 minuten in heet water geweekt worden. En de rijst moet in een minuut of 15 à 20 gaar gestoomd worden.

ROERBAK VAN KIP EN KOUSENBAND
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 250 gr kipfilet
* 1 tl Shaohsing rijstwijn (of droge sherry)
* 1 tl donkere sojasaus
* 50 gr cashewnoten
* maizena
* 2 el arachideolie
* 1 teen knoflook
* 1 gedroogde Chinese paddenstoel
* 100 gr kousenband (of haricots verts)
* 2 el hete kippenbouillon
* 1 tl lichte sojasaus
* scheutje geroosterde sojaolie
* (witte) peper
* gestoomde pandanrijst voor erbij

Bereidingswijze:
Wel de paddenstoel in heet water. Stoom of kook pandanrijst gaar. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze in de rijstwijn en donkere sojasaus.
Pel en hak de knoflook fijn, en snijd de gewelde paddenstoel in reepjes.
Verhit een wok en rooster hierin de cashewnoten. Haal de noten eruit en doe de olie in de pan. Bak kort de knoflook en de reepjes paddenstoel. Bestrooi de kip met maizena en bak ze in de hete wok.
Doe de kousenband in de wok en roerbak ze in 2 minuten beetgaar. Schep de cashewnoten er weer door.
Roer de hete bouillon door het gerecht en breng op smaak met de lichte sojasaus, sesamolie en peper.
Serveer met de gestoomde pandanrijst.

Uit het boek: Ching’s snelle Chinese keuken – Ching-He Huang – Fontaine – isbn: 9789059563353 – bruna verkoopt het

Wil je nog meer leuke tips voor kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij de meeste kookboeken kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Recept Geroerbakte kip en kousenband met noedels
Lees ook:Ching’s snelle Chinese keuken
Lees ook:Recept Japanse gebakken noedels met kip en knapperige groenten
Lees ook:Recept Snelle mie met paksoi en paddenstoelen
Lees ook:Recept China: Kip met pinda’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>