Wat gaan we eten? is misschien wel de meest gestelde vraag in gezinnen. Ook in dat van de Australische tv-kok Bill Granger en zo kwam hij op het idee om zijn favoriete gezinsrecepten in een boek te bundelen. En dat kookboek kreeg de titel Wat gaan we eten? mee.
Het supersnelle recept voor Geroerbakte rijstnoedels met kip en kousenband is een voorbeeld uit het hoofdstuk De snelle avondhap. Want niet alleen gerechten voor het avondeten, maar ook ontbijtjes, gezonde lunches en lekkere tussendoortjes staan in Bill Grangers nieuwste kookboek.
GEROERBAKTE RIJSTNOEDELS MET KIP EN KOUSENBAND
Voor 4 personen
Ingrediënten:
* 450 platte rijstnoedels
* 2 el zonnebloemolie
* 600 gr kipgehakt
* 4 tenen knoflook
* 200 gr kousenband (of sperziebonen)
* 4 el zoete chilisaus
* 4 el vissaus
* 4 el donkere sojasaus
* 4 el lichte sojasaus
* 1 el kristalsuiker
* handvol Thaise basilicum, of gewone basilicum
Bereidingswijze:
Snijd de puntjes van de bonen en hak de knoflook fijn.
Kook de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak hierin het kipgehakt tot het mooi bruin ziet.
Doe de kousenband en de knoflook erbij en bak deze 2 minuten mee.
Voeg alle sauzen en suiker toe en roer het goed door.
Schep de noedels door het groenten-gehaktmengsel.
Neem de pan van het vuur en roer de blaadjes basilicum door het gerecht.
Uit: Bill Granger – Wat gaan we eten? – Fontaine – isbn: 9789059563094
—
Lees ook:Recept Japanse gebakken noedels met kip en knapperige groenten
Lees ook:Recept Ovenschotel met pasta, saucijsjes en cavolo nero
Lees ook:Snelle roerbak van kip en kousenband
Lees ook:Bill’s basics
Lees ook:Wat gaan we eten met Bill Granger?
Pingback: Wat gaan we eten met Bill Granger? | Koken