Recept Pasta met Siciliaanse pesto

Dit voorjaar kwamen er twee kookboeken over de Siciliaanse keuken uit. En het wonderlijke is, ze zijn erg verschillend. Gister vertelde ik je al over Rosa’s Italiaanse keuken, later vandaag zal ik je meer vertellen over Sicilicious.  Maar eerst ga ik je lekker maken met een recept.

Dit recept komt uit de provincie Trapani. Het is heerlijk fris en de pesto is een variant op de originele Genuaanse pesto.

PASTA MET SICILIAANSE PESTO
Voor 4 personen

Ingredienten:
* 4 tenen knoflook
* bos verse basilicum
* 4 rijpe tomaten
* 60 gr amandelen
* 100 ml olijfolie
* zout en peper
* busiati (bucatini) – of een andere pastasoort

Bereidingswijze:
Pel de knoflook en stamp ze met de basilicum in een vijzel fijn (maar een keukenmachine gebruiken kan ook).
Breng een pan met ruim water aan de kook. Maak een snee in de schil van de tomaten en dompel deze 6 tot 10 seconden onder wat. Je ziet dat het velletje begint los te laten. Haal de tomaten uit het water en verwijder het vel. Verwijder ook de pitjes.
Doe de tomaten, amandelen, olie, peper en zout in de vijzel (keukenmachine) en wrijf net zo lang tot een egale pesto ontstaat.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen al dente en serveer het gerecht onmiddelijk.

Uit het boek: Sicilicious – Loes Janssen Miraglia – Karakter – isbn: 9789061129387 - bruna

Wil je nog meer leuke tips voor kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij de meeste kookboeken kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Sicilicious
Lees ook:Recept Siciliaanse pastasalade
Lees ook:Recept: Pastasalade met groentelinten en amandelsaus
Lees ook:Spaghetti met rauwe tomatensaus
Lees ook:Recept: pasta met boerenkoolpesto

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept Pasta met Siciliaanse pesto

  1. Maud

    Superrecept! Laatst geprobeerd en fantastisch, met die tomaat erbij. Ik heb er zelf nog een paar schilfers grana padano opgedaan, voor wat extra pit. Super!

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Leuk dat je hier nog even reageert, Maud!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>