Recept: pasta met boerenkoolpesto

We willen je graag een nieuwe manier leren om boerenkool eens op een andere manier te eten. Als pesto, lekker bij pasta. Dit recept werd eerder gepubliceerd op koken.blog.nl, maar het verdient opnieuw een blogje. Want het staat nog regelmatig op deze manier bij de koken.bloggers op tafel.

PASTA MET BOERENKOOLPESTO
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 400 gr orecchiette of penne
* 60 gr pijnboompitjes
* 1 el olijfolie
* 2 tenen knoflook
* geraspte schil van 1 citroen
* 100 gr boerenkool
* 3 el slagroom
* sap van 1/2 citroen
* 1/2 tl nootmuskaat
* 1 flinke hand verse basilicumblaadjes
* 4 el extra vierge olijfolie
* 50 gr Parmezaanse kaas
* peper en zout

Bereidingswijze:
Breng water aan de kook voor de pasta.
Verwarm een koekenpan, zonder olie, en rooster hierin de pijnboompitjes tot ze lekker gaan ruiken en licht goudbruin worden. Blijf erbij, want ze verbranden snel! Haal de pijnboompitjes uit de pan.
Verhit de olijfolie in de nog warme pan en pers de knoflook erboven uit en bak deze met de citroenschil een minuutje op laag vuur. Schep de boerenkool erdoor en bak toto deze geslonken is (2 à 3 minuten).
Maal intussen de pijnboompitten in een keukenmachine met de slagroom, het citroensap en de nootmuskaat tot een pasta. Voeg de basilicum en de boerenkool toe en maal nogmaals. Schenk als laatste de olijfolie erbij en meng het tot een smeuïge pesto.
Rasp de kaas en meng deze door de pesto.
Voeg zout toe aan het pastawater en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Om het een volledige maaltijd van te maken (denk aan 2 ons groenten p.p.) kun je er bijvoorbeeld nog wat champignons bij bakken.

Uit het boek: Spatels en stiletto’s – Ravinder Bhogal – Inmerc – isbn: 9789021549019
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven

Lees ook:Recept Pasta met boerenkoolpesto
Lees ook:Recept Ovenschotel met pasta, saucijsjes en cavolo nero
Lees ook:Recept Pasta pesto met courgette
Lees ook:Recept Pestopasta met erwtjes en ham
Lees ook:Recept – Pasta met avocado, erwten en zeekraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>