Recept Siciliaanse pastasalade

Een kookboek vol foto’s, dat is niet nieuws. Maar een kookboek waarin alleen maar foto’s staan van de gebruikte ingrediënten en van de handelingen die verricht moeten worden om tot een gerecht te komen, dat komt veel minder vaak voor. Het boek Kookschool: de Italiaanse keuken is er echter wel een goed voorbeeld van.

In Kookschool: De Italiaanse keuken staan 80 Italiaanse gerechten stap voor stap uitgelegd. Ook dit recept voor een Siciliaanse pastasalade. Dat recept zal ik hier in tekst weergeven, voor de bijbehorende uitleg in foto’s moet je het boek zelf maar aanschaffen. Al zullen die (in dit geval) niet zo heel veel extra verduidelijken.

SICILIAANSE PASTASALADE
Lekker veel genieten, want voor 6 personen

Ingrediënten:
* 350 gr penne
* 200 gr ventresca-tonijn op olijfolie
* 50 gr gedroogde tomaten op olijfolie
* 50 gr zwarte taggiasca-olijven (ontpit)
* 30 gr kappertjes, het liefst op zout
* 250 gr cherrytomaatjes
* 1/2 bos basilicum
* 1/2 bos peterselie
* lekkere olijfolie extra virgine
* oregano
* zout en peper

Bereidingswijze:
Kook de penne beetgaar, door ze in gezouten water de aangegeven tijd te koken. Laat ze uitlekken in een vergiet en houd ze even onder de koude kraan om het garen te stoppen. Spreid de pasta uit op een plaat en meng er wat olijfolie door tegen het kleven.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en bestrooi ze met zout.
Hak de gedroogde tomaten, olijven, kappertjes en verse kruiden grof.
Meng deze ingrediënten met 4 eetlepels olijfolie, oregano en versgemalen peper en zout.
Doe de afgekoelde pasta bij de groenten en meng goed.
Haal de tonijn los met een vork en meng door de pastasalade.
Breng op smaak met olijfolie en eventueel nog wat peper en zout.

 

 

 

Uit: Kookschool: de Italiaanse keuken – Laura Zavan – Inmerc – isbn9789066116382

Koop dit boek bij BOL.com

Lees ook:Recept Pastasalade met rucola en geitenkaas
Lees ook:Recept Taco’s met chorizo, lekker voor de herfst
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Kookschool: De Italiaanse keuken
Lees ook:Spaghetti met rauwe tomatensaus

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Siciliaanse pastasalade

  1. Pingback: Kookschool: De Italiaanse keuken | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>