Recept Vegetarische spinazie-preitaart met pijnboompitten

Goed beschouwd zijn pijnboompitten geen noten, maar ze zijn wel lekker en je kunt ze op dezelfde manier als noten in je gerechten verwerken.
De combinatie van spinazie en pijnboompitten is een beproefde, en met deze vegetarische spinazie-preitaart met pijnboompitten heb je een heerlijke maaltijd. Maar ook koud als lunchgerecht of op een buffet doet deze taart het ook goed.
En wil je wel een noot gebruiken in deze hartige taart, dan zijn (gepelde!) pistachenoten een lekker alternatief. Amandelen of walnoten kunnen ook, maar zijn net even wat minder spectaculair (vind ik).

 

De vegetarische spinazie-preitaart met pijnboompitten maak je zoals je alle hartige taarten maakt.
Je bekleed de bodem en wanden van een springvorm met (ontdooide) bladerdeeg.
De groenten voor de vulling gaar je. In dit geval door de spinazie kort (30 seconden) te koken en daarna af te koelen in ijskoud water. Vergeet niet de spinazie goed uit te knijpen, anders krijg je zo’n zompige quiche. De prei bak je even kort, en in de laatste minuut voeg je gehakte knoflook toe.
De vulling breng je verder op smaak met een lekkere blauwschimmelkaas, pijnboompitten, nootmuskaat en peper en zout.
Dan klop je de eieren en room door elkaar, en door dit mengsel krijgt je taart zijn stevigheid.
Tenslotte bak je de taart af in een oven van ca 200 graden, met een half uurtje zal de bladerdeeg wel gaar zijn.
Lees hier de volledige versie van het recept maar na.

Variatie: Hoewel de blauwschimmelkaas in dit recept niet zal overheersen, kan je er ook voor kiezen om een witte schimmelkaas zoals brie of camenbert te nemen. Heel zacht wordt de smaak als je een kruidenkaasje neemt.

Lees ook:Recept Catalaanse spinaziesalade
Lees ook:Recept Hartige taart met pompoen, spinazie en hummus
Lees ook:Recept Gevulde kastanjepannenkoekjes met paddestoelen
Lees ook:Recept Andijvietaart met blauwschimmelkaas
Lees ook:Koken voor studenten: pasta met spinazie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>