Recept Hartige taart met pompoen, spinazie en hummus

pompoentaart Gisteravond was ik wat aan het Googlen op filodeeg en taart op zoek naar inspiratie voor een lekkere zoete taart. Ik had nog filodeeg over en wilde daar iets mee. Tot ik langs dit recept surfde en het 's avonds op tafel zette. Het is echt een herfstrecept dat verschillende smaken goed combineert. Ook vond ik het een typisch vegetarisch recept, maar hoe ik dat nu moet omschrijven?
Ik paste het recept (uiteraard!) wel wat aan. En mijn veranderingen lees je tussen de regels door.

Voor de Hartige taart met pompoen, spinazie en hummus rooster je eerst de blokjes pompoen in een kruidige marinade. Ik maakte die van de in het recept opgegeven specerijen, maar voegde er ook 1 kleine teen knoflook en evenveel verse gember aan toe. De gember liet ik dan weer weg bij de spinazie.
Ook bakte ik de noten niet mee met de spinazie, maar mengde tweederde met de pompoen en spinazie. Daar voegde ik ook feta voor een wat frissere smaak aan toe.
Het tussenlaagje van hummus sloeg ik ook over. Nadat ik de bodem en wanden van mijn springvorm goed bedekt had met filodeeg, smeerde ik de helft van de hummus over de bodem. Ook smeerde ik de bovenkant in met de rest van de hummus en strooide daar de rest van de noten over.
Snap je het nog? Lees hier het volledige recept maar eens na (even scrollen naar het onderste recept).

Lees ook:Recept Vegetarische spinazie-preitaart met pijnboompitten
Lees ook:Koken met grapefruit: Florida pizza à la Niven
Lees ook:Recept 100 Groene Smoothies: Pompoen-peer smoothie
Lees ook:Recept Kipkorma met pistache
Lees ook:Bakken zonder oven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Hartige taart met pompoen, spinazie en hummus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>