Een heerlijke manier om andijvie te verwerken is in deze andijvietaart. Zet ‘m je gasten maar eens voor en weinigen zullen in 1x raden welke groente erin zit. En dat het een toppertje is, dat weet ik niet alleen zeker, maar ook de kok van ‘t Wapen van Bunnik, die deze taart een tijdje op de menukaart had staan!
ANDIJVIETAART MET BLAUWSCHIMMELKAAS
Ingrediënten:
* 1 krop andijvie
* 1 ui
* teentje knoflook
* 2 eieren
* 0,5 dl crème fraîche
* 100 gram blauwschimmelkaas
* handje walnoten
* ongeveer 4 tot 6 plakjes bladerdeeg
* peper en zout
Bereidingswijze:
Andijvie wassen en in dunne repen snijden (of eerst snijden en mbv een vergiet wassen)
Ui met knoflook kort bakken in olijfolie.
Andijvie bij de ui en knoflook een paar minuten meebakken tot ze iets geslonken is.
Springvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
Eieren loskloppen met crème fraîche en wat peper en zout.
Noten hakken en kaas verbrokkelen en door het eimengsel roeren.
Groenten goed uitknijpen en in springvorm leggen, eimengsel erover en in ca. 40 min afbakken in een oven van 210 graden.
Ook koud erg lekker!
Andere lekkere recepten met andijvie zijn:
* Stamppot andijvie
* Salade van andijvie, appel en kaas
* Andijvie op z’n Portugees
* Andijvierolletjes met paddenstoelen en sherry
Lees ook:Recept Rolletjes van andijvie met paddenstoelen en sherry
Lees ook:Recept Salade van andijvie, appel en kaas
Lees ook:Recept Stamppot andijvie
Lees ook:Recept Andijvie op z’n Portugees
Lees ook:Recept Vegetarische spinazie-preitaart met pijnboompitten
Pingback: Recept Stamppot andijvie | Koken