Nu de lente dan echt is losgebarsten krijg ik ook gelijk veel zin in van die typische lentegerechten. Op asperges moeten we nog even wachten, hoewel het seizoen officieel al geopend is. Maar dit jaar kunnen ze wat later uit de grond worden gestoken, waarschijnlijk vanwege de koude winter. Maar gelukkig heeft de lente genoeg primeurs. Spinazie is daar een goed voorbeeld van. Hoewel er een winterse variant van bestaat, associeer ik spinazie altijd met zon.
Zoals in deze Catalaanse spinaziesalade. De spinazie wordt in dit recept, in tegenstelling tot het originele uit Catalonie, maar heel kort gebakken, eigenlijk alleen maar een beetje warm gemaakt. Daardoor blijft de spinazie nog een stevige bite houden en verwarmt toch wat als vanavond de zon al weer uit de tuin is. Het recept komt uit het kookboek Pizarro. Dit kookboek vol Spaanse recepten zal ik later vandaag bespreken.
CATALAANSE SPINAZIESALADE
Voor 4 personen
Ingredienten:
* 300 gr spinazie
* 1 kleine sjalot
* 35 gr rozijnen
* 35 gr pijnboompitten
* 3 el extra virgin olijfolie
* peper en zout
Bereidingswijze:
Pel en snipper de sjalot en bak deze in de olijfolie met de pijnboompitten en rozijnen goudbruin.
Voeg de spinazie toe en verwarm deze kort mee en schep alle ingredienten goed om.
Breng op smaak met peper en zout en dien direct op.
Uit het boek: Pizarro - José Pizarro – Fontaine – isbn: 978 90 5956 329 2 - bruna
—
Lees ook:Pizarro: een Spaans kookboek
Lees ook:Recept Vegetarische spinazie-preitaart met pijnboompitten
Lees ook:Recept Gevulde kastanjepannenkoekjes met paddestoelen
Lees ook:Recept – Pasta met avocado, erwten en zeekraal
Lees ook:Recept Pesto van zongedroogde tomaten
Ha Edith,
Dat heeft wel wat van het spinazierecept uit “Aan tafel met de farao’s”. Althans ik werd getriggerd door spinazie en pijnboompitten. Voor de liefhebbers, klik op de link hierboven.
Pingback: Pizarro: een Spaans kookboek | Koken
Ziet er ook lekker uit, Norbert, met die toevoeging van citroensap en knoflook.