Koolsalade met kip van de grill

In het kader van de goede voornemens voor 2009 beginnen we nu met een licht, gezond, milieuvriendelijk, goedkoop maar bovenal lekker gerecht. Bij diëten denken mensen al gauw aan het eten van salades omdat deze lekker licht zijn. En bij verantwoord en goedkoop denk ik dan aan een winterse maaltijdsalade op basis van witte kool en winterpeen.


Neem voor dit recept biologische kipfilets, dat is wel wat duurder, maar wel zo verantwoord en je hebt het geld toch al uitgespaard door met seizoensgroenten te werken. De kip grillen we, dat is een lichte bereidingswijze waar geen vet aan te pas komt.

KOOLSALADE MET KIP VAN DE GRILL
voor 4 personen

* 1/4 witte kool
* 1 winterpeen
* 2 kipfilets
* 1/2 blikje mandarijnpartjes
* 3 el olijfolie
* 1 el citroensap
* 1 el pijnboompitten
* 4 el feta
* 2 el verse peterselie, 1 el gedroogde oregano

Doe de citroensap met wat peper en zou in een kom en giet er al kloppende 3 el olijfolie bij. Hak de peterselie fijn en meng deze door de dressing.
Snijd de witte kool in heel dunne reepjes en laat ze met de mandarijnpartjes marineren in de dressing. Laat de dressing ca een half uurtje intrekken.
Schil de winterpeen en snijd ze in heel dunne plakjes. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer hierin de schijfjes wortel ongeveer 1 minuut. Giet af en laat ze onder de koude kraan afkoelen. Voeg ze toe aan de koolsalade.
Meng de rest van de olijfolie met oregano, peper en zout en strijk hiermee de kipfilets in.
Verhit je grillpan tot gloeiend heet en leg hierop de kipfilet. Draai het vlees na een kwartslag zodat je een mooi ruitjespatroon op de onderkant krijgt. Draai de kip na een paar minuten om en grill ook de andere kant. Draai dan het vuur eventueel wat lager om de kip door te laten garen.
Rooster intussen in de een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze goudbruin zien.
Snijd de feta in blokjes.
Snijd de kip in schuine plakken.
Schep de kool-wortelsalade op 4 borden en voeg de feta, pijnboompitjes en de plakjes kipfilet toe.

Lees ook:Recept met het blad van bieten
Lees ook:Recept stoofschotel met bier en wintergroenten
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Recept Smakelijke facelift
Lees ook:Recept Zomerse spitskool met feta en zwarte olijven

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Koolsalade met kip van de grill

  1. Groentje

    Lekker recept, Edith! Ik geef er echter de voorkeur aan om verse mandarijnen te gebruiken en wat vers sinaasappelsap ipv mandarijnen uit blik.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Goed idee Groentje! Weet je dat ik daar nog nooit aan gedacht heb? Bij mandarijn in het avondeten denk ik altijd aan mandarijn uit blik. En helemaal van deze tijd van het jaar, verse mandarijnen zijn er volop!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>