Terug naar mijn Roti

Terug naar mijn roti, is de leuke titel van een tv-programma dat kok Ramon Beuk maakte. Sinds zijn vierde woont hij in Nederland, en alleen toen hij 11 jaar was is hij eens in Suriname terug geweest. Het werd tijd om er weer eens een kijkje te nemen. En met zijn Nederlandse blik vertelt hij in het programma over zijn herinneringen aan Suriname, zijn familie en de smaken die hij er proefde. Een mooie en openhartige serie.

En nu is er het kookboek Terug naar mijn roti. Al even openhartig, en goed geschreven zoektocht naar .. tja, naar wat eigenlijk? Ramon Beuk is niet echt op zoek naar iets in Suriname, maar laat zich met grote nieuwsgierigheid verrassen door wat hij meemaakt en zich herinnert.

Het kookboek volgt de tv-serie en je leest hoe Ramon Beuk op bezoek gaat bij de verschillende bevolkingsgroepen die Suriname vormen. Iedere groep heeft zijn eigen eetgewoonten en smaken. Je leest hoe mensen leven, koken en eten.

De Surinaamse keuken
Dat is een mengelmoes, dat leer je wel van Terug naar mijn roti. Iedere bevolkingsgroep nam zijn eigen smaken en kooktechnieken mee en deze versmolten soms wel, en soms niet. Wat alle Surinamers gemeen hebben is dat samen eten, liefst gekookt door moeder of oma, als het hoogtepunt van de dag wordt beschouwd. Behoudend zijn sommigen in de gerechten, “het hoort nu eenmaal zo”, maar Ramon Beuk laat zien dat je ook gerust met een nieuwe moderne twist op de Surinaamse gerechten kunt leggen . Bijvoorbeeld in dit recept voor Pindasoep.

boek: Ramon Beuk – Terug naar mijn roti – Marmer – isbn: 9789460680465
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Beste kookboek 2011 – categorie Chefs
Lees ook:Restaurant voor een maand
Lees ook:Recept Pindasoep
Lees ook:Lekker feestelijk
Lees ook:Nieuw tv-programma Bosch, Beuk & Haan (+ recepten)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>