Recept Pindasoep

Ik heb niet alle afleveringen gezien, van Terug naar mijn roti, maar wel de aflevering waarin Ramon Beuk voor zijn Surinaamse familie kookt. Hij gaf hen de vertrouwde smaken, maar in vernieuwende gerechten. En ondanks de ietwat vreemde blikken toen hij de gerechten serveerde, bleken de smaken wel goed en werd er gesmuld.

Bij de serie hoort nu ook een (gelijknamig) kookboek, daarover later meer. Ook in deze Pindasoep brengt Ramon Beuk een moderne twist. Een deel van het in de soep gekookte kippenvlees wordt in een sifon (slagroomspuit) tot een schuim gemaakt.

PINDASOEP
Voor 6 personen

Ingrediënten:
 1 pot Surinaamse pindakaas (Faja Lobi)
1 pot pindakaas (bijvoorbeeld Calvé)
2,5 l kippenbouillon
1 ui (gesnipperd)
2 tomaten
2 laurierblaadjes
2 Madame Jeanette-pepers
10 pimentkorrels
500 g kipfilet
75 g boter
sap van ½ limoen
zout en peper
2 eidooiers
10 takjes selderij
1 teen knoflook (fijngehakt)
½ dl sojaolie
1 selderijolie (zie hieronder)
ei (om te serveren)

Bereidingswijze:
Doe de pindakaas samen met de bouillon, gesnipperde ui, fijngesneden tomaten, laurier, Madame Jeanette-pepers en pimentkorrels in een ruime pan en breng het langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de kip toe. Laat het geheel een uur zachtjes trekken.
Neem de kip uit de pan en pureer 250 g kip met 2 dl bouillon in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en eidooiers toe en breng op smaak met zout, peper en limoensap.
Zeef de massa door een fijnmazige zeef en vang de saus op. Doe de saus in een slagroomspuit en draai er twee patronen op. Schud goed en laat het afkoelen in de koelkast.
Trek de overige kip in draden en bewaar in een bakje.
Kook het ei en hak het eiwit in stukken.
Verdeel de warme soep over de borden. Spuit het schuim op de soep en garneer met de draden kip, de stukjes ei en de selderijolie.

Selderijolie:
Blancheer 2 el gehakte bladselderij, meng het met ½ dl sojaolie en 1 teen knoflook (fijngehakt). Pureer met een staafmixer.

Uit het boek: Ramon Beuk – Terug naar mijn roti – Marmer – isbn: 9789460680465
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Terug naar mijn Roti
Lees ook:Restaurant voor een maand
Lees ook:Nieuw tv-programma Bosch, Beuk & Haan (+ recepten)
Lees ook:Recept Ossenhaas met gekarameliseerde banaan en gestoofde uien
Lees ook:Recept Pesto van zongedroogde tomaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>