Lekker feestelijk

Ineens zie ik een link tussen recepten en kookboeken die ik de afgelopen dagen hier besproken heb en de boeken die nog naast me  klaar liggen voor de rest van deze week. Stijlvol dineren gaat over lekkere gerechtjes in glaasjes, heel geschikt om je gasten voor te schotelen. En bij het recept voor pindasoep uit Terug naar mijn roti vertelde ik de scène in de gelijknamige tv-serie waarin Ramon Beuk voor zijn familie kookt.

En ook het kookboek van vandaag gaat over koken voor gasten. Het heet Lekker feestelijk en is echt een kookboek om open te slaan als je op zoek bent naar lekkere hapjes en drankjes voor een feestje.

Hapjes, drankjes en zoetigheid
Dat zijn de drie hoofdstukken waaruit Lekker feestelijk bestaat. Van kleine eenhapshapjes zoals aardappeltjes met kaviaar, diverse spiesjes, gegrillde Sint-Jakobsschelpen tot gerechtjes als deze warme geitenkaassalade voor op een buffet. En dan volgen cocktails van over de hele wereld en zoete toetjes en taarten. Het is een wat vreemde combinatie als je het mij vraagt. Voor geen enkel feestje zal je alledrie de hoofdstukken tegelijk nodig hebben, daarvoor zijn de gerechten te verschillend van aard. Wel leuk als je nog niet weet wat voor feestje je wilt gaan geven en jezelf wat voorpret gunt.

boek: Lekker feestelijk – Terra – isbn: 9789089892393
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Kookboek Lekker zonnig
Lees ook:Eerlijk de wereld rond koken
Lees ook:Stijlvol dineren
Lees ook:Op de barbecue
Lees ook:Recept Gekarameliseerde aardappeltjes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Lekker feestelijk

  1. Martijn

    Hi Edith,

    Ik werk bij een mediabureau ( soort reclame bureau) voor één van onze klanten gaan wij een interactief platform opzetten. Het platform bestaat uit 4 peilers, een van die peilers zal “culinairy “zijn. Wellicht zou jij ook op deze website willen bloggen? Zou je mij daar even over kunnen bellen of mailen?
    Je kan me bereiken via:
    [email protected], of via 020-4622791

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>