Stijlvol dineren

Als je gasten krijgt, wil je ze natuurlijk niet alleen lekker te eten geven, maar het eten ook op een mooie manier serveren. Eén van de vele mogelijkheden is om de gerechtjes in een glaasje te serveren. Het kookboekje Stijlvol dineren: lekkere glaasjes die inspiren staat vol met talloze lekkere ideeën hiervoor.

  

Moderne technieken om thuis toe te passen
Het leuke van Stijlvol dineren is dat het je laat kennismaken met die technieken die in restaurants inmiddels heel gewoon zijn: mousses, schuimpjes, etc. Deze technieken worden duidelijk uitgelegd en worden daarmee bereikbaar voor thuiskoks.

Recepten
Hoewel de recepten ingedeeld zijn naar aperitieven (amuses) en voor-, hoofd- en nagerechten passen ze allemaal in een glaasje.  En je hoeft je natuurlijk niet aan de indeling van de recepten te houden, sommige zijn ook erg leuk om tijdens een feestje rond te laten gaan. Ik doe al veel inspiratie op voor de hapjes voor een catering die ik in maart ga doen.

Glaasjes
Of het nu de wortelcappuccino is of een kleine salade, een tartaar van tonijn of carpaccio van bloemkool, voor ieder gerecht bestaat een eigen glaasje. En dan zie ik achterin  het kookboekje ineens de namen van het glaswerk dat gebruikt is bij de verschillende recepten. Het kwartje valt: het kookboekje is samengesteld met of in opdracht van Durobor, een Belgische maker van glaasjes. Mooie glaasjes, zie ik op de site, dat wel! 
 

boek: Stijlvol dineren – Lannoo – isbn: 9789020991598
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Lekker feestelijk
Lees ook:Recept amuse: Wortelcappuccino
Lees ook:Recept Thaise kip met avacadomayonaise
Lees ook:Kookboek Feest
Lees ook:Een archief vol inspiratie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Stijlvol dineren

  1. Pingback: Lekker feestelijk | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>