Recept Thaise kip met avacadomayonaise

Het is zomer! En tijd om eens een kijkje te nemen in de keuken van landen waar het altijd wel mooi weer lijkt: het verre oosten. Vandaag maken we een klein hapje, Thaise kip met avacadomayonaise, dat je in een glaasje kunt serveren als amuse. Of je eet het met minder personen, maar dan krijg je per persoon wat meer en vul je het aan met groene sla en wat andere lekkere ingredienten. En dan heb je een heerlijk zomers gerecht.
Het recept komt uit het boek Abracadabra, dat door een Belgische kookschool Mmmmh! is samengesteld vol met allerlei fijne kleine hapjes. Daarover zoals gebruikelijk vanavond meer. Nu eerst het recept.   

THAISE KIP MET AVACADO-MAYONAISE
Voor maar liefst 15 kleine glaasjes

Ingredienten:
* 400 gr kipfilet
* 3 limoenen
* 1 spaanse rode peper
* 8 blaadjes kafferlimoen (djeroek poeroet)
* 3 el arachideolie
* 2 el Thaise vissaus (nam pla)
* 1 eidooier
* peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de blaadjes kafferlimoen in heel dunne reepjes, en verwijder de nerf in het midden.
Snijd ook de peper overlangs in dunne reepjes (verwijder evt eerst de zaden en de zaadlijst).
Hak de kip in grove stukken (aldus de tekst in het boek, maar volgens het plaatje tot een soort gehakt) en braad ze aan in de arachideolie.
Doe de reepjes kafferlimoen en peper erbij (maar houd van beide iets apart voor de garnering).
Als de kip gaar is voeg je het sap van de limoenen en de vissaus er beetje bij beetje bij tot het geheel naar jouw smaak is.
Maak de mayonaise: Prak de avacado fijn. Doe de eidooier met peper en zout in een ruime kom. Klop er langszaam met de garde druppel voor druppel olie door. En zodra de mayonaise bindt, voeg je er de geprakte avacado aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren: Verdeel de kip in glaasjes en voeg de avacadomayonaise er dmv een spuitzak aan toe. Garneer met de reepjes kafferlimoen en peper.

Uit: Kookschool Mmmmh! – Abracadabra – Inmerc – isbn 9789066115293

Koop dit boek bij BOL.com

——————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Thaise komkommersalade
Lees ook:Recept Urban Cook: kruidige Aziatische salade
Lees ook:Abracadabra! recepten [Mmmmh!]
Lees ook:Courgettesalade met perzik
Lees ook:Recept slapakketjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>