Mijn keukengeheimen

Nee, niet  mijn keukengeheimen, die lees je hier op dit blog genoeg! Maar ik bedoel die van Skye Gyngell, die haar nieuwste kookboek de naam Mijn keukengeheimen mee gaf. Daarover gaat dit berichtje. Het laat zien hoe zij thuis kookt. Dat is iets anders dan hoe ze in haar restaurant kookt, waar ze onlangs een ster van Michelin voor kreeg. In dit kookboek wil ze ons het vertrouwen geven om lekker in de keuken aan de slag te gaan.

Het is geen kookboek voor alledaagse recepten, maar leuk om te bekijken als je gasten krijgt.

Want naast het korte hoofdstukje met alledaagse recepten, zijn er een aantal hoofdstukken met menu’s. Zo is er het hoofdstuk de zondagse lunch, die in geen enkel Brits kookboek ontbreekt. Maar hoeveel mensen maken nu eigenlijk nog echt zo’n lunch op zondag in Engeland, vraag ik me wel eens af? Gelukkig zijn de recepten zijn ook goed bruikbaar voor ‘s avonds (denk aan gebraden kip of andere stukken groot vlees). En natuurlijk ontbreken ook de recepten voor de middagthee niet, wat wij dan weer als high tea kennen.

Goed idee
Maar het idee om verschillende recepten naast elkaar als een menu te presenteren, dat vind ik wel een leuke. Je krijgt er zin van om mensen uit te nodigen om te komen eten. Handig zijn ook de vele tips over ingrediënten en kooktechnieken die door Mijn keukengeheimen verspreid staan. Prachtig vormgegeven kookboek voor degenen die van kokkerellen houden.

boek: Mijn keukengeheimen – Skye Gyngell – Fontaine – isbn: 9789059563766
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Aardappelgratin Dauphinoise
Lees ook:Het grote Italiaanse kookboek
Lees ook:Actie – Win kookboek Dagelijkse kost van Jeroen Meus
Lees ook:Mijn Arabische wereldkeuken
Lees ook:Firewire Born2Grill-kookboek

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Mijn keukengeheimen

  1. Herna

    Zou graag een keer in haar restaurant willen eten. En ja; de sunday lunch wordt nog steeds in ere gehouden, niet alleen in Groot Brittanie maar zelfs hier ook in de britse pubs!

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Stiekem vind ik het wel jammer dat wij die traditie niet kennen, die van de zondagse lunch. Maar om die nu nog op te gaan starten..

      /   Reply  / 
  3. Herna

    Ik ken dat wel van vroeger op zondag tussen de middag uitgebreid eten. Om 13.00 uur naar G.B.J Hilterman luisteren op de radio en stoofpeertjes eten. Wat we verder aten weet ik niet meer!
    Wat zou jij nu voorstellen voor een traditionele Nederlandse lunch op zondag?

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn Auteur

    Pfoeh, ik zou er denk ik een kliekjesmaal van maken. Lekker de restjes van de hele werk verwerken. Wat stamppot in een frittata of soep, wat restjes vlees in een aardappelsalade, zoiets. Zodat je een soort picknick aan tafel krijgt, met allerlei kleine lekkere gerechtjes. Dat rommelen in de keuken daarvoor past in mijn ogen ook wel bij hoe de zondag bedoeld is.

      /   Reply  / 
  5. Culinette

    Een zondagse lunch is leuk maar je krijgt het bezoek daarna de deur niet meer uit is mijn ervaring. Dus dat is goed om vooraf af te spreken.

      /   Reply  / 
  6. Herna

    @Culinette, goed idee maar hoe doe je dat, zonder dat je gasten dat vervelend vinden? Geef je een tijd limiet?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>